Συναγερμός στο Νοσοκομείο Κέρκυρας λόγω κρούσματος ιού του Δυτικού Νείλου

Η προσβολή μίας 19χρονης τουρίστριας η οποία νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες στην Κέρκυρα (και νοσηλεύεται πλέον στην Αθήνα) με τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανακοινώθηκε επισήμως από το ΚΕΕΛΠΝΟ.


Την ανακοίνωση αυτή μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Κέρκυρας, σύμφωνα με το οποίο έχει σημάνει συναγερμός στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Κέρκυρας το προσωπικό του οποίου βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ έχει ήδη ληφθεί η απόφαση να σταματήσουν στο νησί όλες οι μεταγγίσεις αίματος.
Η 19χρονη είχε μεταφερθεί στα επείγοντα του ΓΝΝΚ στις αρχές της προυγούμενης εβδομάδας με συμπτώματα ζάλης και ιλίγγου και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, η ίδια αποφάσισε να μεταβεί για νοσηλεία στην Αθήνα για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία. Οι εξετάσεις αυτές έδειξαν, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Γρηγορόπουλος υπογράμμισε ότι ήδη έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα πρόληψης στο νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς σταμάτησαν οι μεταγγίσεις και τα χειρουργεία και εστάλησαν 300 δείγματα αίματος από ανάλογες φιάλες, τις όποιες έχει προς χρήση η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και τα τακτικά χειρουργεία. Τα δείγματα, έχουν σταλεί από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στην Αθήνα για έλεγχο και αναμένεται το αποτέλεσμα αργά αύριο (Δευτέρα) το απόγευμα.
Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας έχει, πάντως, προμηθευτεί φιάλες αίματος από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων για να καλυφτούν τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

2013-09-02

corfupress.gr