Με μεγάλη συμμετοχή η αντιφασιστική διαδήλωση στην Κέρκυρα

Με μικρή σχετικά συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση με συμμετοχή 300 περίπου ατόμων

Τόσο τα εγκαίνια όσο και η αντιφασιστική διαδήλωση έγιναν κάτω από πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κέρκυρας αστυνομικά μέτρα: περισσότεροι από 100 άνδρες της ΕΛΑΣ από όλες τις υπηρεσίες (ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία, ΟΠΚΕ κλπ.) είχαν αποκλείσει το χώρο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Π. Κωνσταντά με τη χρήση αστυνομικών οχημάτων, ενώ δεκάδες ήταν και οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας στους γύρω δρόμους.
Στην αντιφασιστική διαδήλωση συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιφασιστικών οργανώσεων του νησιού, φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι ξεκινώντας από το χώρο του Τμ. Ήχου και Εικόνας του Ι. Πανεπιστημίου (στην πλατεία Ψυχιατρείου) προχώρησαν μέχρι τη συμβολή της Π. Κωνσταντά με την Πλατεία Σαρόκου όπου και, έχοντας ενδιάμεσα από το χώρο των εγκαινίων κλούβες των ΜΑΤ και δεκάδες αστυνομικούς, φώναζαν συνθήματα κατά της Χ.Α., του φασισμού και της ξενοφοβίας.

Περισσότερα εδώ

2013-12-29