Δελτίο τύπου από το γραφείο του περιφερειάρχη για την αμεση μετεγκατάσταση του παλαιού στο νέο νοσοκομείου Ζακύνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ομόφωνη απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Άμεση μετεγκατάσταση του παλαιού στο νέο νοσοκομείου Ζακύνθου

   Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, με ομόφωνη απόφασή του, στήριξε το ψήφισμα που κατέθεσε στο σώμα ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσιος Μυλωνάς, το οποίο υπέγραφαν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, αναφορικά με τη μετεγκατάσταση του παλαιού νοσοκομείου στο νέο κτήριο.

   Εισηγούμενος, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα ο κ. Μυλωνάς, αναφέρθηκε στο αίτημα της ζακυνθινής κοινωνίας για την άμεση μετεγκατάσταση στο νέο κτήριο του νοσοκομείου το οποίο, όπως τόνισε, έχει ολοκληρωθεί από το 2009 και δεν έχει ακόμη γίνει η πράξη παράδοσης – παραλαβής, ενώ την ίδια στιγμή η ανάγκη για τη βελτίωση παροχών υγείας στο Νομό είναι άκρως επιτακτική.
   Ταυτόχρονα ο κ. Μυλωνάς έκανε λόγο για τις προσλήψεις προσωπικού που έχουν εγκριθεί από το καλοκαίρι του 2009 και ακόμη δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης, ενώ αναγκαία κρίνεται, σύμφωνα και με το διοικητή του νοσοκομείου, η εκπαίδευση του υφιστάμενου προσωπικού.
   Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συμβάλει μέσω του ψηφίσματος στην προώθηση του αιτήματος και έθεσε ως τελευταίο χρονικό περιθώριο για τη μετεγκατάσταση το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Σπύρου σε Λοβέρδο

   Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της μετεγκατάστασης του νοσοκομείου Ζακύνθου έθεσε, προ ημερών, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού στο γραφείο του περιφερειάρχη στην Κέρκυρα.
   Όπως είπε, εξάλλου, ο κ. Σπύρου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το θέμα του νέου νοσοκομείου το βλέπει και ως μια «δική» του υπόθεση, καθώς συνέβαλε, ως διοικητής της ΔΥΠΕ, στην προώθηση του έργου και επιθυμεί να δει σύντομα τη λειτουργία του ιδρύματος στο νέο του χώρο.

   Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα μεταβιβαστεί τόσο στον Υπουργό Υγείας, Α. Λοβέρδο, όσο και στο διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παν. Γκούμα.