Απίστευτο! Ο Σπύρου έμαθε για τον σεισμό σε τηλεοπτική εκπομπή..(VIDEO)


Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δεν γνώριζε για το σεισμό της Κεφαλονιάς 1,5 ώρα μετά την εκδήλωσή του. Έκθετοι και οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί συνεργάτες του, που δεν μπήκαν στον κόπο να τον ενημερώσουν.

Συνέβη κι αυτό. Ενώ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου βρισκόταν στην Κέρκυρα (όπου η έδρα της Περιφέρειας) σημειώθηκε ο ισχυρός, δεύτερος σεισμός στην Κεφαλονιά, στις 5.10 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Κληθείς από τον τηλεοπτικό σταθμό "Ε" και την εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου να ενημερώσει για τον σεισμό (στις 6.45 το πρωί) ο κ. Σπύρου ξεκίνησε να μιλά για τον πρώτο σεισμό και την κατάσταση που – όπως τον είχαν ενημερώσει – έβαινε ομαλά. Ο διάλογος κάποια στιγμή οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο Περιφερειάρχης δεν είχε λάβει γνώση για τον δυνατό σεισμό κάτι που άλλωστε το παραδέχθηκε και ο ίδιος στον τηλεοπτικό "αέρα".

Ευθύνες
Η Κεφαλονιά έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, με την υπ. αριθμ. 456/27.1.2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλου Γεωργιάδη και ο κ. Σπύρου, ως Περιφερειάρχης, έχει οριστεί συντονιστής για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας δυσμενούς κατάστασης.
Ο ίδιος ο κ. Σπύρου έχει την ευθύνη της υποτίμησης της κατάστασης που επικρατεί στην Κεφαλονιά, και σίγουρα θα έπρεπε να είχε χειριστεί αλλιώς το όλο ζήτημα, παραμένοντας στο νησί κοντά στους πληγέντες κατοίκους. Πως αλλιώς ως Περιφερειάρχης όλης της Ιόνιας Περιφέρειας; Ποιος σοβαρότερος λόγος, άραγε, υπήρχε που τον ανάγκασε να φύγει από το νησί;
Έκθετοι όμως και υπεύθυνοι είναι και οι συνεργάτες του. Γιατί πως μπορεί κανείς να μην αναλογιστεί πως δεν βρέθηκε κανείς, μα κανείς, ούτε από τους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς του συμβούλους, ούτε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να τον ενημερώσει αμέσως μόλις εκδηλώθηκε η ισχυρή σεισμική δόνηση;
Είτε έτσι, είτε αλλιώς, πρόκειται για γκάφα ολκής που εξέθεσε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πανελλήνιο (το σχετικό βίντεο που δημοσιεύουμε έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου).

 

2014-02-04

corfupress.gr