Η οργή του κόσμου λύγισε τον Άδωνι–Το ταξίδι στην ελπίδα συνεχίζεται για τον μικρό Παναγιώτη


Ο μικρός Παναγιώτης δεν είναι μόνος στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο. Το αποδεικνύει ο κόσμος που με τις αντιδράσεις του πέτυχε να δοθεί έγκριση για τη θεραπεία του στις ΗΠΑ. Έκθετος ο ανεκδιήγητος Υπουργός Υγείας.

Έπρεπε να περάσουν δύο μήνες, να κινητοποιηθεί ένα ολόκληρο νησί, να προηγηθεί μία απορριπτική επιστολή και να έρθουν στα όριά τους οι γονείς του 4χρονου Παναγιώτη Γεωργοτά που πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου (νευροβλάστωμα), για να δοθεί τελικά σήμερα η έγκριση για τη θεραπεία του παιδιού στις ΗΠΑ.


Στα όριά της η οικογένεια
Η αντίδραση του πατέρα, Κωνσταντίνου Γεωργοτά ξεσήκωσε σε λίγες ώρες όλη την Ελλάδα. «Δίνοντας εμείς στοιχεία ότι η θεραπεία αυτή είναι η μοναδική που μπορεί να έχει κάποια αποτελέσματα έστω και αν είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο για τη ζωή του Παναγιώτη (0% πιθανότητες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά 70% στην Αμερική) η απάντηση ήταν πάλι αρνητική. Δυστυχώς τα πράγματα για τον Παναγιώτη δεν είναι όπως τα θέλαμε (στην Αθήνα δεν μπόρεσαν ούτε να καταστείλουν τη νόσο αλλά το αντίθετο). Όταν ήρθαμε στη Νέα Υόρκη διαπιστώσαμε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι μεγαλύτερο και ότι ο Παναγιώτης πρέπει να κάνει θεραπείες ξεχωριστά από αυτές για τις οποίες ήρθαμε ανεβάζοντας κατά πολύ το κόστος (125.000 δολάρια μέχρι τώρα επιπλέον από τα 265.000 δολάρια που ήταν στην αρχή).
Το υπουργείο Υγείας δίνει στον Παναγιώτη τη χαριστική βολή για την ζωή του. Ο Παναγιώτης όμως δίνει τη μεγαλύτερη μάχη με συμπαραστάτες όλους εσάς και το ευχαριστώ δεν βγαίνει από τα χείλη αλλά μέσα από την καρδιά μας. Όσο για τους παραπάνω του υπουργείου, τους αφήνω στην κρίση σας. Τελικά ποια πατρίδα και ποια Ελλάδα θέλουμε για τα παιδιά μας...»
Αυτά έγραψε στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί για τον μικρό Παναγιώτη στο facebook και ήταν αρκετά...

 

Οργή λαού...
Παρά το γεγονός ότι η Κέρκυρα κατάφερε να συγκεντρώσει ένα μέρος του ποσού που χρειάζεται για τα έξοδα του ταξιδιού στις ΗΠΑ και οι ελπίδες ότι ο μικρός Παναγιώτης - που κατάφερε να ενώσει όλους και να θυμίσει τι σημαίνει αλληλεγγύη και αγάπη – θα γυρίσει νικητής, το Υπουργείο Υγείας είχε άλλα σχέδια. Η αρνητική απάντηση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ξεσήκωσε στην κυριολεξία θύελλα αντιδράσεων.
Η σελίδα του Άδωνι Γεωργιάδη σε twitter και facebook γέμισε από αγανάκτηση. Έτσι πάλι με την προσφιλή του μέθοδο, αυτή της αναρτήσεως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Υπουργός μας έκανε την τιμή να μας ενημερώσει ότι "το έλυσε το ζήτημα από το πρωί".

Απορία προκαλεί το γεγονός της 2μηνης καθυστέρησης καθώς και της αρνητικής απάντησης και στη συνέχεια, μετά από την πίεση του κόσμου, η διαβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά. Κατόπιν ενεργειών του Υπουργού, βεβαίως, που "έλυσε το ζήτημα"...

 

Η απάντηση των γονιών
Αρχικά η Σοφία, μητέρα του μικρού Παναγιώτη, ενημέρωσε για την έγκριση (τελικά) της θεραπείας: "Πριν λίγο και με μεγάλη ανακούφιση πληροφορήθηκα για την έγκριση δίμηνης νοσηλείας του Πάνου με πιθανότητα παράτασης εαν αυτο χρειαστεί.Να ευχαριστήσω όλους εκείνους που έσπευσαν να βοηθήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ώστε να περάσει απο ανώτερη επιτροπή το ζήτημα του παιδιού,αλλα ειλικρινά θλίβομαι που αναγκαστήκαμε να δημοσιοποιήσουμε την απόφαση της πρώτης επιτροπής,καθώς είμαστε,αρκετα μακριά ώστε να ενεργουμε και να διεκδικούμε κατ ιδιαν.....Ευχαριστούμε όλους εσάς που είστε καθημερινά διπλα μας σε μια τόσο δυσκολη στιγμή της ζωής μας¨.
Και στη συνέχεια ο πατέρας έδωσε τη δική του απάντηση: "θέλω να πω για άλλη μια φορά με μεγάλη μου λύπη βέβαια ότι ο Παναγιώτης πίρε αυτό που δικαιούται και τίποτα παραπάνω. Κάποιοι μιλάνε για πρωτοβάθμιες επιτροπές και ανώτατες και πράσινα άλογα. Πόσο τελικά ευκολόπιστοι άνθρωποι είναι????Δεν έχουν καταλάβει ότι και με το γλύψιμο και τα παρακάλια δεν βγαίνει τίποτα. Αλλά ευχαριστούν και όλους αυτούς που έσπευσαν με τον ένα η το άλλο τρόπο να βοηθήσουν?Άραγε ποσού είναι και ποιοι. Όχι εγώ προσωπικά δεν θα το κάνω. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι ο Παναγιώτης είναι στην Αμερική από τον απλό τον κόσμο που έδωσε χρήματα από το υστέρημα του. Πήρε την έγκριση για την Αμερική από την οργή του κόσμου για το αυτονόητο.(βέβαια εδώ δεν ξέρουμε πιο είναι το αυτονόητο για τον καθένα μας)που παρέσυρε ότι βρήκε μπροστά του διαδίκτυο,ραδιόφωνο,τηλεόραση για να έρθει το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ακόμα πιστεύω ότι αν ο Παναγιώτης γίνει καλά θα είναι από την μεγάλη αγάπη σας,τις δικές σας προσευχές και τις δικές σας προσπάθειες. Εγώ προσωπικά παρακαλώ τον θεό να κάνει καλά τον Παναγιώτη και ας πάρει εμένα κοντά του. Δεν πρόκειται να σας κουράσω,ούτε ενοχλήσω ποτέ ξανά εύχομαι ότι κάνατε για το παιδί μου να το πάρετε εκατό φορές πίσω. Σας ευχαριστώ..........Κωνσταντίνος Γεωργοτας"

Ο Παναγιώτης μας κατάφερε άλλη μια φορά να βγει νικητής. Κατάφερε να λυγίσει Υπουργούς και διοικητές, κράτος και διοικούντες. Το ταξίδι στην ελπίδα συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση...

2014-03-22

www.corfupress.gr