ΑΝΑΣΑ:Παρουσίαση των πρώτων ονομάτων του ψηφοδελτίου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΑΣΑ: Μήνυμα νίκης από την Κέρκυρα

Παρουσίαση των πρώτων ονομάτων του ψηφοδελτίου

Κέρκυρα, 04/04/2014

 

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της, με την ανακοίνωση των υποψήφιων Αντιπεριφερειαρχών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και μέρους των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων Κέρκυρας, έκανε η «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά», στέλνοντας μήνυμα ενότητας, συμμετοχής και νίκης για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

 

Με παρουσία πολλών μελών, συναγωνιστών και φίλων του Συνδυασμού, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Κέρκυρας (πρώην Νομαρχίας), πλαισιωμένος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, τον υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικιλούζο, αλλά και τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Σαμοϊλη, ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στο πολιτικό νόημα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης και ανακοίνωσε τις προτεραιότητες του συνδυασμού, με πρωταρχικό μέλημα την ενότητα, τη συνοχή και την ενίσχυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Θόδωρος Γαλιατσάτος: Οικοδομούμε μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία.

 

Μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος ανέφερε:

 

Οι τελευταίες εξελίξεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, όπως και εκείνες που αφορούν τη σχέση του φασιστικού παρακράτους της Χρυσής Αυγής και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, επιβεβαιώνουν το χαρακτήρα που έχουμε δώσει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τις οποίες χαρακτηρίζουμε εξόχως πολιτικές.

 

Έχουμε αναδείξει ως σημαία στον προεκλογικό μας αγώνα το φιλολαϊκό χαρακτήρα που πρέπει να αποδώσουμε σ` αυτήν την εκλογική μάχη, τον αλληλέγγυο χαρακτήρα που πρέπει να έχει η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση, το δημοκρατικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει απέναντι στους πολίτες αλλά και στον τρόπο που επιλέγει να συμπεριφέρεται, τον αναπτυξιακό φιλοπεριβαλλοντικό χαρακτήρα που οφείλουμε να προσδώσουμε στην πρακτική της επόμενης πενταετίας.

 

Ταυτόχρονα, τονίζουμε τον αντιμνημονιακό αγώνα, τόσο αυτόν που κάναμε τα τελευταία τριάμισι χρόνια όσο και αυτόν που θα έχουμε μπροστά μας. Τον αντιφασιστικό αγώνα που θεωρούμε κρίσιμο για τη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών και της δημοκρατίας συνολικά, και τον αντινεοφιλελεύθερο αγώνα, που αποτελεί αναγκαιότητα να εδραιωθεί στη συνείδηση όλων μας ότι πρέπει να αναπτυχθεί, γιατί απέναντι μας έχουμε την ασύδοτη λογική της ιδιωτικοποίησης των πάντων, είτε του δημόσιου χαρακτήρα οποιασδήποτε κοινωνικής διάστασης υπάρχει σήμερα στη ζωή μας.

 

Βεβαίως, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν μπορείς να μην αναφερθείς στον "Καλλικράτη" και σε όσα αυτός επισώρευσε ως θεσμικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση, καθώς αποτελεί, στην ουσία, το μνημόνιο στην Αυτοδιοίκηση, που επέφερε έντονη υποχρηματοδότηση, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κ.ο.κ..

 

Οι πρώτες δράσεις του συνδυασμού, σε επίπεδο Περιφέρειας, θα είναι στην κατεύθυνση επιβολής της οντότητας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών μέσα στη διοικητική διαίρεση της χώρας. Να εδραιώσουμε τη συνοχή της, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να παίξει όχι μόνο ρόλο στο δυτικό τμήμα της χώρας, αλλά και στην Αδριατική. Έχουμε τις προϋποθέσεις να γίνουμε ηγέτιδα δύναμη στην Αδριατική. Φυσικά σήμερα δε θα μπορούσε να συμβεί αυτό, γιατί η ΠΙΝ παρουσιάζει παραπαίουσα εικόνα, τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και παραπαίει εξαιτίας των πολιτικών του κεντρικού κράτους, που αποψιλώνουν την ΠΙΝ από δημόσιες υπηρεσίες, που της αποστερούν όσα της ανήκουν στα πλαίσια της νησιωτικής ιδιαιτερότητάς της, αλλά και επειδή οι μέχρι τώρα ηγεσίες απέδειξαν ότι δεν είναι σε θέση να της δώσουν στοιχειώδη δυναμική.

 

Καλούμε τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους να ψηφίσουν κερκυραϊκά στις περιφερειακές εκλογές! Και ψηφίζω κερκυραϊκά σημαίνει στηρίζω της Περιφέρεια και τη συνοχή της! Σ` αυτήν ακριβώς τη λογική, η μόνη προοπτική για να υπάρξει αυτή η δυνατότητα είναι η πολιτική την οποία επέλεξε, στήριξε και εφαρμόζει η ΑΝΑΣΑ και οι δυνάμεις που την πλαισιώνουν.

 

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που διαμορφώνουν την κοινή ταυτότητα των Ιόνιων Νησιών. Ένα απ` τα ενοποιητικά στοιχεία τους είναι ο κοινός πολιτισμός τους, ο οποίος όμως δεν αναδείχθηκε από τις εκάστοτε Περιφερειακές αρχές, οι οποίες επέλεξαν το καθεστώς της υποτέλειας απέναντι στις κεντρικές πολιτικές γραμμές. Αυτό που χρειάζεται είναι ο τοπικισμός να δείξει τη δυναμική του, δηλαδή να επιβάλει, προβάλλοντας χωρίς αμφισβήτηση, αυτά που η Περιφέρεια -και η Κέρκυρα ως ηγέτιδα δύναμή της- έχει.

 

Αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια δεν μπορούμε να την κάνουμε μόνοι μας. Η ΑΝΑΣΑ πρέπει να γίνει μία μεγάλη συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Είμαστε ευτυχείς, γιατί πρώτος απ` όλους την ΑΝΑΣΑ στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική που είναι σε θέση να αποκτήσει ο συνδυασμός μας, και πριν από τις εκλογές και μετά, σε μια πορεία γενικότερης πολιτικής ανατροπής στη χώρα.

 

Η πολιτική στήριξη που λαμβάνουμε, η οποία διευρύνεται όσο το μήνυμα της ΑΝΑΣΑ φτάνει σε όλο και περισσότερους πολίτες, έχει ταυτόχρονα και μια άλλη διάσταση, αυτήν της κοινωνικής συμμαχίας. Δε θέλουμε ο συμπολίτης να μας επιλέξει για να του λύσουμε από μόνοι μας τα προβλήματα. Θέλουμε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία του διαλόγου και της συμμετοχής να την κατοχυρώσουμε θεσμικά, μέσα από την αλλαγή του "Καλλικράτη", και να την υλοποιήσουμε στην πράξη.

 

Από την Κέρκυρα, στέλνουμε μήνυμα νίκης σε όλα τα Ιόνια Νησιά. Η ΑΝΑΣΑ αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση απέναντι στα αδιέξοδα των αντιπάλων μας, κυρίως εκείνων που επιλέγουν να καθοδηγούνται απ` τις μνημονιακές πολιτικές. Όπως έκανε ο σημερινός Περιφερειάρχης ο οποίος, με την πρακτική του, κάλυψε, ανέχτηκε και σε μερικές περιπτώσεις ο ίδιος έσπρωξε τα πράγματα σε μια μνημονιακή λογική.

 

Η ΑΝΑΣΑ αποτελεί την εναλλακτική πολιτική πρόταση για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση των Ιονίων. Αυτό το μήνυμα στέλνουμε σήμερα: εργαζόμαστε, στην Κέρκυρα που ασφυκτιά, στα Ιόνια Νησιά, στην πρώτη σημαντική μάχη που θα δοθεί για την πολιτική ανατροπή και στην Ελλάδα, να δώσουμε -με την παρουσία της ΑΝΑΣΑ- στιγμές αισιοδοξίας και προοπτική νίκης και ανατροπής που θα αγκαλιάσει και τα άλλα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα!

 

Νικολέττα Πανδή: Για την ανατροπή, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

 

Η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή παρουσιάζοντας τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ στην Κέρκυρα, ανέφερε:

 

Το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από ανθρώπου καταξιωμένους μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες και από το χώρο της εργασίας. Άτομα έντιμα και ανιδιοτελή, που μόνο στόχο έχουμε την ανατροπή της σημερινής ζοφερής πραγματικότητας, στην οποία έχουν οδηγήσει οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σε συνδυασμό με την αδιαφορία της σημερινής εξουσίας.

 

Θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Νομού μας. Για την παραγωγική ανασυγκρότηση, μέσω της σύνδεσης της βαριάς βιομηχανίας μας, που είναι ο Τουρισμός, με τον Πρωτογενή Τομέα. Για την Παιδεία, μέσω της στήριξης του Ιονίου Πανεπιστημίου και των εκπαιδευτικών δομών του Νομού μας. Για την Υγεία, ιδιαίτερα με την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας και του ανθρώπινου δυναμικού του. Για την ενίσχυση της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, ώστε να σταματήσει η οικονομική μετανάστευση των παιδιών μας. Για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς. Για να σταματήσουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Για τη συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Ζητάμε από την κερκυραϊκή κοινωνία να σταθεί δίπλα μας και να μας δώσει δύναμη για να διεκδικήσουμε και να αγωνιστούμε για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, από τους Οθωνούς έως τους Αντίπαξους.

 

Με τη νίκη! Αριστερά και Ριζοσπαστικά!.

 

Τα ονόματα των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν είναι:

  1. Αγγουράκη Σπυριδούλα, απολυμένη σχολική φύλακας.

  2. Αλεξάκη Ευαγγελία, απολυμένη καθαρίστρια Υπουργείου Οικονομικών.

  3. Απέργη Ελένη, μηχανικός εκπαιδευτικός.

  4. Αρμενιάκος Σπύρος, ξενοδοχοϋπάλληλος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Άη Μαθιά.

  5. Βλαχόπουλος Σπύρος, δάσκαλος, συνδικαλιστής.

  6. Γεωργοπούλου Αμαλία, ιδιωτική υπάλληλος.

  7. Γκούσης Κώστας, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

  8. Καλαϊτζίδης Άρης, μεταφραστής.

  9. Καλιβόπουλος Παναγιώτης, πρόεδρος Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

  10. Κουλούρης Γιάννης, εκπαιδευτικός.

  11. Μωραΐτης Χρήστος, εκπαιδευτικός, γραμματέας Δ.Σ. ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

  12. Ντούτο - Σαμοΐλη Πατρίτσια, βιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

  13. Στραβοράβδης Διονύσης, συνταξιούχος ΟΤΕ.

  14. Τσιριμιάγκος Αριστείδης, εκπαιδευτικός.

  15. Τσούκας Διονύσης, μέλος Δ.Σ. της ΔΗ.ΜΟ.Π. & της "ΣΤΗΡΙΞΗΣ".

  16. Φοντάνας Γιάννης, εκπαιδευτικός.

     

    Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με σύντομους χαιρετισμούς συμπόρευσης και νίκης που απηύθυναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

     

    Tο Γραφείο Τύπου

2014-04-05