Εγκαινιάστηκε το Σπίτι της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος»

 

Σε εορταστική ατμόσφαιρα, παρουσία πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων όπως του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια και του Δημάρχου Κέρκυρας κ.Τρεπεκλή από τον χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 26 Απριλίου το εντυπωσιακά ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας «Μάντζαρος». Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, εξαιρετικής πολιτιστικής και ιστορικής αξίας  που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επί θητείας Στέφανου Πουλημένου και από την ΠΙΝ επί θητείας Σωτήρη Βόσδου και ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Παραλαμβάνοντας  από τον Πρόεδρο της Εταιρίας κ. Ι. Τριβυζά τιμητική πλακέτα για τη συμβολή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης τόνισε: «Ήταν χαρά μας αλλά και υποχρέωσή μας. Η ΦΕΚ Μάντζαρος είναι ένα σωματείο με τεράστια προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση προτάσεων τόσο της «Μάντζαρος» όσο και των υπόλοιπων πολιτιστικών σωματείων του νησιού τα επόμενα χρόνια ώστε να αναδειχθεί πλήρως ο μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα πολιτιστικός πλούτος της Κέρκυρας».

Για την ολοκλήρωσή του επενδύθηκαν 620.000 ευρώ με τα οποία έγινε πλήρης ανακατασκευή του κτιρίου, ενίσχυση στατικής επάρκειας, βελτίωση της λειτουργικότητας, σύγχρονες υποδομές, κλιματισμός, ηχομονώσεις, πυρασφάλεια κλπ.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σκούρτη υποβλήθηκε ήδη νέα πρόταση για επιπλέον χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 240.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή χώρου ηχογράφησης και την προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία μουσείου που θα γίνει στο χώρο.

Την συγκινητική βραδιά έκλεισε με αυτοσχεδιασμούς τζαζ ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας.

2014-04-28

 

 

.