Ο Κώστας Νικολούζος νέος δήμαρχος Κέρκυρας

Νέος δήμαρχος Κέρκυρας εκλέχθηκε ο Κώστας Νικολούζος, που επικράτησε της έτερης διεκδικήτριας της δημαρχίας Μερόπης Υδραίου.

Στο 35%%  των τμημάτων (ώρα 23.50) προηγείται με διαφορά μη αναστρέψιμη (58-42%).

Στις πρώτες δηλώσεις του στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι για πρώτη φορά ο δήμος Κέρκυρας θα έχει αριστερή διοίκηση και θα σταθεί απέναντι σε μνημονιακές πολιτικές.

Οι κατευθυντήριοι άξονες  της πολιτικής που θα ακολουθήσει θα στηριχθούν στις βάσεις της αλληλεγύης, των μέτρων για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής,στην αποκέντρωση και τη δημοκρατία. Σε ερώτημα αν στηρίχθηκε στο β’ γύρο και  από το ΚΚΕ ανέφερε πως αυτό είναι προφανές από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Aναλυτικά, η δήλωση Νικολούζου:

“Ο κερκυραϊκός λαός πανηγυρίζει σήμερα μια μεγάλη νίκη. Τη νίκη  που έδωσε  την εντολή στο συνδυασμό μας,  να είναι  η  νέα δημοτική αρχή του τόπου.

Ο δημοκρατικός λαός της Κέρκυρας έστειλε ένα δυνατό, καθαρό και αποφασιστικό μήνυμα.  Έδειξε  ποιους εμπιστεύεται να κρατήσουν το τιμόνι του Δήμου.

Έδειξε τη θέληση  του, για  τη μεγάλη αλλαγή, για μια νέα αρχή. Για μια νέα εποχή.

Η εντολή αυτή αποτελεί για μας μεγάλη τιμή και ευθύνη. Ήλθαμε για να ενώσουμε την κοινωνία. Ήλθαμε για να στηρίξουμε  τους δημότες που υποφέρουν από τις  πολιτικές  της σκληρής  λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Αύριο ξημερώνει μια  καινούρια μέρα για την Κέρκυρα.

Πάμε μαζί με τους πολίτες  να αλλάξουμε τη ζωή μας. Για να αποκτήσει η Αυτοδιοίκηση το πραγματικό της νόημα.   Να δείξουμε πως είναι ένας χώρος, όπου μπορεί και πρέπει να ανθίσει η συμμετοχή και η δημοκρατία.

Ήρθε η ώρα να γίνει ο Δήμος μας ένας τόπος για όλους.

Ήρθε η ώρα να  αξιοποιήσουμε  το ανθρώπινο δυναμικό  αυτού του τόπου. Να κτίσουμε μαζί του, σχέσεις εμπιστοσύνης.

Θέλουμε να αλλάξουμε το Δήμο. Για μιαν  αριστερή δημοτική αρχή,  στην υπηρεσία των πολιτών.

Η νίκη του συνδυασμού μας, αποτελεί  εντολή να μπει μπροστά ένα σχέδιο για την πόλη και την περιφέρεια του νησιού.

Ένα σχέδιο που θα καταστήσει την Κέρκυρα  βιώσιμη, φιλική, και ζωντανή, για να μπορεί να αναπτυχθεί και να ομορφύνει, για να μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματά της.

Ένα σχέδιο που θα έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, τις δυνατότητες και τις ανάγκες του.

Στις εκλογές αυτές νίκησε  ο λαός!

Γι πρώτη φόρα στην Κέρκυρα αριστερή δημοτική αρχή.

Ευχαριστούμε τον κερκυραϊκό λαό. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που με την ψήφο τους ανέδειξαν τη ΝΕΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  πρώτη δύναμη στις δημοτικές εκλογές.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους κερκυραίους και τις κερκυραίες  ότι θα είμαστε η δημοτική αρχή όλων.

Να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό μας. Να ευχαριστήσω όλους τους στενούς μου συνεργάτες που μαζί δώσαμε το μεγάλο και δύσκολο αυτό αγώνα.

Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά.

Σας ευχαριστώ πολύ”.

(φωτο: Κωστής Βορριάς)

2014-05-27

corfutime.gr