Μήνυση των Λογιστών Κέρκυρας κατά του Υπουργείου Οικονομικών!

- Μήνυση στους κυβερνητικούς παράγοντες αποφάσισε να καταθέσει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας για την υπόθεση των φορολογικών δηλώσεων, καλώντας σε συμπαράσταση και τους δικηγόρους!


Οι Λογιστές της Κέρκυρας θα πραγματοποιήσουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας όπου θα αποκλείσουν την είσοδο στη Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας από τις 7.30 το πρωί, ως αντίδραση στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να στερήσει από τους επαγγελματίες του κλάδου τη θεσμοθετημένη προθεσμία των πέντε μηνών για την ολοκλήρωση του έργου τους, αφού στην πράξη το σύστημα δεν λειτουργούσε απρόσκοπτα και υπάρχουν σημαντικά κωλύματα με θέματα όπως τα επικουρικά, την φορολόγηση εισοδήματος με απόδειξη δαπάνης κ.λ.π.)

«Είχαμε στη διάθεσή μας λιγότερο κατά δύο μήνες χρόνο από αυτόν που ο νόμος προβλέπει», υπογραμμίζουν οι λογιστές της Κέρκυρας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, βάλλοντας παράλληλα και κατά της πανελλαδικής συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου η οποία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο της.

Ο ΣΕΛΚΕ τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι την ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρνει αποκλειστικά η κυβέρνηση και ζητά να δοθεί η αναγκαία χρονική παράταση για την κατάθεση όλων των φορολογικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, αλλά και να παρθούν άμεσα μέτρα φορολογικής ανακούφισης για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις λαϊκές οικογένειες.


Κλειστή από τις 11:30 σήμερα η Εφορία Κέρκυρας


Εν τω μεταξύ, λόγω σύγκλησης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εφοριακών Κέρκυρας, η συναλλαγή με το κοινό στις Οικονομικές Υπηρεσίες του νομού σήμερα Παρασκευή θα λήξει στις 11:30.


Η ανακοίνωση του Συλλόγου Λογιστών

Και φέτος οι επαγγελματίες λογιστές  και οι εργαζόμενοι στα λογιστικά γραφεία δώσαμε τη μάχη των φορολογικών δηλώσεων μέσα σε αντίξοες πραγματικά συνθήκες.

Είχαμε στη διάθεσή μας λιγότερο κατά δύο μήνες χρόνο από αυτόν που ο νόμος προβλέπει . Είχαμε επίσης να αντιμετωπίσουμε τις συνεχείς διακοπές και βλάβες του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των δηλώσεων  taxisnet ακόμα και την τελευταία ημέρα υποβολής των δηλώσεων , με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις να μην κατατεθούν πράγμα που οδηγεί στην επιβολή δυσβάστακτων προστίμων είτε στους λογιστές είτε στους φορολογούμενους  εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Όλα αυτά σε συνδυασμό και με το  αντιλαϊκό και δυσβάστακτο φορολογικό σύστημα μας έχει φέρει σε απόγνωση όπως και τις χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες – εργαζόμενους – ανέργους-  συνταξιούχους κλπ  που το επόμενο διάστημα καλούνται να πληρώσουν δυσθεώρητα ποσά φόρου.

Την ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρνει αποκλειστικά η κυβέρνηση , για αυτό το λόγο πρέπει να δώσει τη χρονική παράταση που είναι αναγκαία για την κατάθεση όλων των φορολογικών δηλώσεων, να μην επιβληθούν πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, να παρθούν άμεσα μέτρα φορολογικής ανακούφισης για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας καλεί όλους τους συναδέλφους, είτε είναι από τους λίγους που πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την αποστολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος δουλεύοντας σε απάνθρωπες συνθήκες (βλέπε σύσταση Υπ. Οικονομικών για αποστολή των δηλώσεων μετά τις 9 το βράδυ), είτε ανήκουν στην πλειοψηφία που έχουν μείνει με λίγες ή πολλές δηλώσεις στα χέρια τους να αντιδράσουν και να συμπαραταχθούν σε κινητοποίηση κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας  την Παρασκευή 18/07/2014 και ώρα 07.30’  ενάντια στην πολιτική απόφαση του Υπουργείου να μας στερήσουν το αυτονόητο διάστημα πέντε μηνών, με το σύστημα να λειτουργεί απρόσκοπτα και όλα τα περιφερειακά ζητήματα ( επικουρικά, φορολόγηση εισοδήματος με απόδειξη δαπάνης κλπ) λυμένα, ώστε να ολοκληρώσουμε με αξιοπρέπεια το έργο μας όπως ξέρουμε και μπορούμε.

Ενάντια σε αυτήν την αντιλαϊκή πρακτική του Υπουργείου Οικονομικών ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας.

Επειδή θεωρούμε ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες  του χώρου μας  ( ΠΟΦΕΕ κλπ) ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον δεν  ανταποκρίνονται στο ρόλο τους .

Καλούμε όλους τους συλλόγους σε όλη την Ελλάδα να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις ώστε οι κινητοποιήσεις να πάρουν Πανελλαδικό χαρακτήρα

Επίσης το ΔΣ του ΣΕΛΚΕ αποφάσισε σε συνεννόηση με το δικηγορικό σύλλογο Κέρκυρας  να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

corfupress.com

2014-07-18