Γαλιατσάτος και Σπύρου στο νέο δ.σ. της Ένωσης Περιφερειών

Και ο νυν αλλά και ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.κ. Γαλιατσάτος και Σπύρου θα βρίσκονται στο νέο διοικητικό της ΕΝΠΕ. Νικητής η παράταξη Αγοραστού, την Τετάρτη η εκλογή πρόεδρου.


Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ με επικράτηση της παράταξης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού (ΝΔ).
Συγκεκριμένα ψήφισαν 284 από τα 293 μέλη της Γενικής Συνέλευσης και βρέθηκαν 283 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 λευκό. `Ελαβαν:


-Η «γαλάζια» παράταξη του Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των Περιφερειών» έλαβε 92 ψήφους και εκλέγει 4 μέλη στο νέο ΔΣ: τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη (77 ψήφοι), τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Δημήτρη Μαραβέλια (71) και τους πρώην περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή (68) και Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου (66).
-Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ριζοσπαστική Περιφερειακή Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου έλαβε 74 ψήφους και εκλέγει 3 μέλη στο νέο Δ.Σ.: Τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπύρο Τζόκα (65) και τους περιφερειακούς συμβούλους Στερεάς Ελλάδας Νίκο Στουπή (58) και Πελοποννήσου Νίκο Πατσαρίνο (55)
-Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση» με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα έλαβε 41 ψήφους και εκλέγει δύο μέλη στο νέο Δ.Σ.: Τους πρώην περιφερειάρχες Αττικής Γιάννη Σγουρό (32) και Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη (24)
-Η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα «Σύγχρονη Ανθρώπινη Περιφέρεια» έλαβε 29 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ., τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο (28)
-Η παράταξη του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος», έλαβε 18 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ., την Ελένη Παναγιωτοπούλου (17), περιφερειακή σύμβουλο Αργολίδας
-Η παράταξη του Θόδωρου Καρυπίδη «Ανατροπή-Δημιουργία», έλαβε 16 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ., τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντα (16 ψήφοι)
-Η «Λαϊκή» Συσπείρωση έλαβε οκτώ ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο νέο Δ.Σ,
-όπως και η Ελληνική Αυγή που έλαβε πέντε ψήφους.

Έτσι στο νέο δ.σ. της Ένωσης Περιφερειών θα συμμετέχουν οι 12 εκλεγέντες και οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, συνεπώς και ο Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Και ο Σπύρος Γαλιατσάτος στο Εποπτικό Συμβούλιο
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΝΠΕ, μετά την ολοκλήρωση της εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή μελών του Εποπτικού Συμβουλίου.

Ψήφισαν 284 μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Μετά τη διαλογή βρέθηκαν:

258 έγκυρα ψηφοδέλτια, 19 λευκά και 7 άκυρα ψηφοδέλτια.

Τα πέντε νέα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου είναι:

-Κόκκινος Χαράλαμπος, 124 σταυρούς

-Ψαθάς Βασίλειος, 109 σταυρούς

-Μαρκόπουλος Θεόδωρος, 97 σταυρούς

-Φιλίππου Πέτρος, 85 σταυρούς

-Γαλιατσάτος Σπυρίδων, 68 σταυρούς.

2014-10-13

cofupress.gr