Ανακοίνωση ΛΑ.ΣΥ. για το αεροδρόμιο

 

Την προηγούμενη Τετάρτη εξαγγέλθηκε κινητοποίηση για το Σάββατο 22/11 ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων από την λεγόμενη «Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων». Στο πλαίσιο που έχουν επεξεργαστεί θεωρούν σαν βασικό αντίπαλο το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν αποδίδουν καμιά ευθύνη στην Κυβέρνηση και την Ε.Ε.. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα γραφειοκρατικό όργανο που συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με απαίτηση της Ε.Ε., για να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και διατηρήθηκε από τις επόμενες κυβερνήσεις. Είναι προκλητικό να αποκρύπτονται οι βασικοί υπεύθυνοι για τις ιδιωτικοποιήσεις : Οι Κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν αξιολογήσει τις ιδιωτικοποιήσεις σαν στρατηγική επιλογή. Σ` αυτό το λαθεμένο και αποπροσανατολιστικό πλαίσιο κινούνται και οι ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Σαμοΐλη, αλλά και ο   Δήμαρχος Κέρκυρας και η επιτροπή φορέων που συγκρότησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη σε αυτήν την  Παν/κη Πρωτοβουλία μπήκε και το Π.Σ. Ιονίων Νήσων χωρίς να ερωτηθούμε και χωρίς να έχει παρθεί απόφαση από το Π.Σ.  για συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε η προχθεσινή συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας στην οποία χαρίστηκε ο Ερημίτης με τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου χαιρέτησε την επένδυση και μάλιστα εξέφρασε την πρόθεση να την αβαντάρει. Το Εμπορικό επιμελητήριο συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων!!!

Η τοποθέτηση της πλειοψηφίας του Π.Σ. (ΑΝΑΣΑ) ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι ειλικρινής, διακατέχεται από πολιτική διγλωσσία (άλλα λέει και άλλα κάνει). Γιατί με αποφάσεις της πλειοψηφίας του Π.Σ. προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις:

  • Το νέο ΕΣΠΑ  που υπέγραψε και κατέθεσε ο Περιφερειάρχης είναι προσανατολισμένο στην ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών

  • Το πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας που ψήφισαν στο Π.Σ. της Λευκάδας ανοίγει πεδία κερδοφορίας σε ιδιωτικές εταιρίες.

    Άρα είναι ψευδεπίγραφη η αντίθεση του Σύριζα στις ιδιωτικοποιήσεις, θέλει να δείξει  ότι κάτι κάνει ενώ στην ουσία είναι υπέρ τους και μάλιστα σε διευρυμένη κλίμακα, της προωθεί σε Περιφέρειες και Δήμους.

    Σε τέτοιες κινητοποιήσεις με λαθεμένο και αποπροσανατολιστικό πλαίσιο και «συμμάχους» σαν την Διοίκηση του επιμελητηρίου Κέρκυρας δεν πρόκειται να συμμετέχουμε.

     

Ο λαός δεν πρέπει να τα ταχθεί κάτω από σημαίες ξένων συμφερόντων, πρέπει να παλέψει ενάντια σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις με οποιοδήποτε τρόπο  προωθούνται και να καταδικάσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τις προωθούν άμεσα ή έμμεσα. Να αγωνιστεί μέσα από το εργατικό λαϊκό κίνημα ώστε οι δημόσιες υποδομές, τα δημόσια κτήρια και εκτάσεις να γίνουν Λαϊκή περιουσία.

Αλήθεια ο Δήμος Κέρκυρας θα εκδώσει τις πολεοδομικές άδειες για τις επενδύσεις της πολυεθνικής για τον Ερημίτη;

Κατά τη γνώμη μας δεν πρέπει να δώσει :

Γιατί αντιστρατεύονται την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Κέρκυρας.

Γιατί η συγκεκριμένη επένδυση αντιστρατεύεται τα συμφέροντα του Κερκυραϊκού Λαού.

 

19/11/14

Λαϊκή Συσπείρωση,

Ιονίων Νήσων

2014-11-24