Στην ημερίδα China-Greece University το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετείχε στην ημερίδα China-Greece University Presidents Seminar, που διεξήχθη τις 12 Μαρτίου στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Εκπαίδευση και Εργασία που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Πρύτανης Καθ. Δημήτρης Τσουγκαράκης είχε την ευκαιρία να συναντήσει μεγάλη αποστολή με επικεφαλής το China Scholarship Council, και να συνομιλήσει με εκπροσώπους από 35 κινεζικά Πανεπιστήμια που συμμετείχαν στην έκθεση αυτή, μια και η Κίνα ήταν φέτος η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα στην ημερίδα, 20 πρόεδροι κορυφαίων κινεζικών Πανεπιστημίων παρουσίασαν τα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα, αρκετά από τα οποία κατέχουν εξέχουσα θέση στις καταστάσεις της διεθνούς πανεπιστημιακής αξιολόγησης, ως προς τις εγκαταστάσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τα ξενόγλωσσα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουν σε αλλοδαπούς φοιτητές.

Ο κ. Τσουγκαράκης παρουσίασε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το νεοσύστατο Τμήμα Ασιατικών Σπουδών και τις υπάρχουσες συμφωνίες με πανεπιστήμια της Κίνας, και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του τμήματος για περαιτέρω συνεργασίες, προκειμένου να υπάρξουν ανταλλαγές διδακτικού προσωπικού και φοιτητών με προφανή εκπαιδευτικά οφέλη για το τμήμα. Η ανταπόκριση από κινεζικής πλευράς υπήρξε μεγάλη, και ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές επαφές προκειμένου να υπογραφούν συγκεκριμένες συμφωνίες. Ταυτόχρονα με την παρουσίαση του πανεπιστημίου, παρουσιάστηκαν και εικόνες από την Κέρκυρα, οι οποίες εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως από τους κινέζους πανεπιστημιακούς.

www.corfutime.gr