Σύλληψη τριών φερόμενων διακινητών των 113 λαθρομεταναστών

Τρεις φερόμενοι ως διακινητές των παράνομων μεταναστών που εντοπίστηκαν χθες, συνελήφθησαν και ανακρίνονται από τις αρχές.

Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Σπ. Κοντομάρη οι δυο ήταν αλλοδαποί και μεταξύ αυτών που αποβιβάστηκαν στη Κέρκυρα και ο τρίτος έλληνας που συνελήφθη σήμερα στην Πάργα.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία ενώ παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για την απαγγελία κατηγοριών, αφού προηγήθηκε η απολογία τους στον ανακριτή.

Από το Λιμεναρχείο εκτιμάται ότι και άλλα άτομα σχετίζονται με την υπόθεση γι αυτό και η έρευνα συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση.

Ο εγκέφαλος της μεταφοράς, όπως συνηθίζεται, παραμένει άφαντος και γι` αυτό συνεχίζεται η προανάκριση και η έρευνα από πλευράς λιμεναρχείου, όπως δήλωσε ο λιμενάρχης .

Όπως προκύπτει από τις ανακρίσεις οι λαθρομετανάστες ξεκίνησαν από την Αθήνα και μέσω Λευκάδας σκόπευαν να περάσουν στην Ιταλία,έναντι βέβαια αμοιβής των φερόμενων ως διακινητών.

Μεταφέρθηκαν οι λαθρομετανάστες

Με τη συνδρομή του ΟΛΚΕ 100 εκ των παράνομων μεταναστών προωθήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα, ενώ σήμερα 9 παιδιά και μια οικογένεια επρόκειτο να μεταφερθούν στο κέντρο υποδοχής της Κόνιτσας.

corfutime.gr