Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας:Στα Επτάνησα δεν υπήρχαν δημόσια δάση

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δικηγορικού Συλλόγου προς ΥΠΕΚΑ, ντόπιους βουλευτές και Περιφερειάρχη, εξαιτίας κατάργησης παραγράφων στο νέο σχέδιο νόμου σχετικά με τα δασικά οικοσυστήματα, στις οποίες τονίζονταν πως στα επτάνησα δεν ισχύει το τεκμήριο της κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Αναλυτικά:
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας έστειλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στους βουλευτές Κέρκυρας και στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων την ακόλουθη επιστολή-διαμαρτυρία.


ΠΡΟΣ
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
(Υ.Π.Ε.ΚΑ.)
ΑΘΗΝΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.- Βουλευτές Κέρκυρας.
2.- Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας διαμαρτύρεται για την  επιχειρούμενη στο σχέδιο νόμου «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί,μέτρα προστασίας,ανάπτυξης και διαχείρισης» και ειδικότερα στο άρθρο 21 αυτού αναιτιολόγητη κατάργηση των παραγράφων 1(β), 2 και 3 του άρθρου 62 του ν. 998/1979 που προβλέπουν ρητά και κατηγορηματικά ότι στα επτάνησα δεν  ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.
Η διάταξη αυτή προστάτευε μέχρι τώρα τα δικαιώματα των πολιτών στα επτάνησα, ιδιαίτερα εκείνων που δεν διέθεταν τυπικούς τίτλους,  λόγω του ότι δεν υπήρχαν δημόσια δάση στα επτάνησα.
Στην βάση αυτή έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα πλήθος αποφάσεων από όλα τα Δικαστήρια της Χώρας και έχουν δικαιωθεί ιδιώτες, διάδικοι στη διένεξη τους με το Ελληνικό Δημόσιο.
Ζητούμε τον επανέλεγχο του θέματος και τον σεβασμό της ιστορικής πραγματικότητας των επτανήσων.

Για τον Δ.Σ.Κ.
Ο  Πρόεδρος
Γιάννης Γ. Βραδής

CORFUPRESS.GR