Στο Δήμαρχο Κέρκυρας ο πρέσβης του Ιαραήλ

Το Δήμαρχο Κέρκυρας  Γιάννη Τρεπεκλή, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα  Αριε Μέκελ. Τον Πρέσβη συνόδευαν μέλη της ισραηλιτικής κοινότητα Κέρκυρας.

Ο  Δήμαρχος ξεκινώντας την συζήτηση, αναφέρθηκε στο γεγονός του εμπρησμού της Εβραϊκής Συναγωγής της Κέρκυρας και εξέφρασε την συμπαράσταση του στην Ισραηλιτική κοινότητα Κέρκυρας. «Τέτοιες πράξεις», είπε ο κ Τρεπεκλής, «είναι καταδικαστέες από όλους τους πολίτες της Κέρκυρας. Σε ένα τόπο φιλόξενο, που παραδοσιακά διαβιούν αρμονικά διαφορετικές εθνότητες και θρησκείες, φαινόμενα σαν αυτό του εμπρησμού της συναγωγής, προκαλούν οργή και αγανάκτηση.

Είμαστε αλληλέγγυοι στην Ισραηλιτική Κοινότητα, τιμούμε τους αγώνες και την προσφορά τους στον τόπο μας και ζητούμε την άμεση σύλληψη και τιμωρία των ενόχων». Ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την συμπαράστασή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες της παραπέρα συνεργασίας, μεταξύ Κέρκυρας και Ισραήλ, στον τομέα του τουρισμού.

Να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κέρκυρα, γίνεται με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποιείτε στην πόλη μας για τον λογοτέχνη, διπλωμάτη και ανθρωπιστή Αλμπέρτο Κοέν, μια εκδήλωση που έχει την υποστήριξη της ισραηλιτικής κοινότητας Κέρκυρας.
 corfutime.gr