Aντιδράσεων συνέχεια από το Δήμο Κέρκυρας για τα μικρά λιμάνια

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από πλευράς του δήμου Κέρκυρας μετά τις αναφορές του υπ. Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδη πως δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να περιέλθουν στην αρμοδιότητα του δήμου τα μικρά λιμάνια της Κέρκυρας.

Ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής καταλόγισε στη κυβέρνηση ότι , «ενώ μιλά για αποκέντρωση με τον Καλλικράτη, από την άλλη επεκτείνει το βαθύ κράτος και πρόσθεσε ότι τα λιμάνια πρέπει να μείνουν στην αυτοδιοίκηση γιατί εξυπηρετούν την τοπική οικονομία.


«Τα λιμάνια Λευκίμμης και διαποντίων εξυπηρετούν και τη συγκοινωνία. Ενώ η πολιτεία αδιαφορεί, η Τ.Α. στάθηκε υπεύθυνα και προχώρησε την λύση του δημοτικού λιμενικού ταμείου, που θα μπορέσει να συντηρήσει και να αξιοποιήσει τα λιμάνια.

«Δε θα επιτρέψουμε να πουληθεί ο πλούτος της Κέρκυρας, στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στο υπουργείο. Αρκετά χρήματα παίρνει η πολιτεία από τη Κέρκυρα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως περιμένει τη νέα επίσκεψη Διαμαντίδη στη Κέρκυρα για να συζητηθεί επί τάπητος το θέμα.

Αγανάκτηση για τις αναφορές Διαμαντίδη εξέφρασε, από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διαποντίων Νήσων Σπ. Αργυρός. «Υπάρχει έτοιμη μελέτη για το λιμάνι της Ερείκουσας και φαίνεται να πηγαίνει στις καλένδες.Να μας πει ο υπουργός ποιος θα διαχειριστεί τα λεγόμενα ορφανά λιμάνια και πότε επιτέλους θα πάψουν να είναι τόποι ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά φορείς ανάπτυξης και εξυπηρέτησης κατοίκων και επισκεπτών»

Ο κ. Αργυρός σκοπεύει να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου και να καταθέσει σχετικό ψήφισμα

corfutime.gr

2011-05-18