Αντίθετος ο Δήμος Κέρκυρας σε παραχώρηση της εκμετάλλευσης του λιμανιού

Με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Χρήστο Τζουβελέκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Σπύρο Στάλια, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, στα γραφεία του ΟΛΚΕ.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας συζήτησε με την ηγεσία του ΟΛΚΕ και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα των αποκρατικοποιήσεων των λιμανιών και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ακούσαμε την πρόθεση της κυβέρνησης για παραχώρηση της εκμετάλλευσης του λιμένα και υπάρχουν κάποια όρια που ο Δήμος θέλει να ξεκαθαρίσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε για παράδειγμα την παραχώρηση των πλατειών, που βρίσκονται στην ευθύνη του ΟΛΚΕ σε ιδιώτες ή του τουριστικού καταφυγίου της Σπηλιάς ή πολύ περισσότερο του παραλιακού μετώπου της Γαρίτσας.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ενδεχομένως οι επενδυτές του λιμένα θα έχουν άλλους στόχους για μια σειρά δράσεων. Θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη. Δεν επιτρέπουμε την εκποίηση της περιουσίας του κερκυραϊκού λαού. Θα οπλιστούμε με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα και με την οποία θα ξεκαθαρίζουμε ότι η πολιτεία δεν μπορεί και δεν θα την αφήσουμε να πουλήσει τον πλούτο της Κέρκυρας».

Την συζήτηση απασχόλησαν και θέματα συνεργασίας Δήμου Κέρκυρας και ΟΛΚΕ και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία που υπάρχει.

«Ο ΟΛΚΕ είναι ανεξάρτητος μεν αλλά εντάσσεται στη λειτουργία της πόλης και δεν μπορεί παρά να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Σπ. Στάλιας και πρόσθεσε ότι στη σημερινή συνάντηση: «Χαράξαμε νέες γραμμές, ώστε η συνεργασία μας να γίνει πιο αποδοτική προς όφελος των πολιτών».

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συζήτηση ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, τονίζοντας από την πλευρά του ότι το λιμάνι και η πόλη είναι αλληλένδετα και χρειάζεται κοινή πολιτική γραμμή και σχεδιασμός.

Συνεργασία με τον ΟΛΚΕ

Όσον αφορά τις δράσεις που συμφώνησαν από κοινού Δήμος και ΟΛΚΕ να πραγματοποιήσουν είναι:

• Η διαμόρφωση της διαδρομής από το Λιμάνι έως τη Σπηλιά, έργο που βρίσκεται υπό μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, και θα συμβάλλει στη διοχέτευση των τουριστών των κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή της Σπηλιάς και συνεπώς στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης στα καταστήματα.

• Η πραγματοποίηση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων στην πλατεία της Σπηλιάς, προκειμένου να αναβαθμιστεί η περιοχή.

Τέλος τη συνάντηση απασχόλησε η συζήτηση για τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, με τον Δήμαρχο Γ. Τρεπεκλή να επαναλαμβάνει τη θέση του για την αναγκαιότητα να περιέλθουν στο Δήμο τα περιφερειακά λιμάνια, ώστε να μπορούν νόμιμα να γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε αυτά και την ηγεσία του ΟΛΚΕ να συμφωνεί σε αυτή τη θέση.

corfutime.gr

2011-05-25