Α.Γκερέκου: "Οφείλουμε να μην τα παρατήσουμε, να μη σηκώσουμε τα χέρια ψηλά"

Της σημασίας που έχει για τη Κέρκυρα, όχι μόνο στα στενά πολιτιστικά όρια, η πραγματοποίηση του «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» ("Corfu Festival of Arts") υπεραμύνθηκε σήμερα η πρόεδρος του νεοσύστατου οργανισμού «Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού», βουλευτής Α. Γκερέκου με την αφορμή του νέου θεσμού, η δραστηριότητα του οποίου ξεκινά φέτος.

Στο ερώτημα γιατί τώρα τέτοια πρωτοβουλία, η κ. Γκερέκου υποστήριξε ότι, "ακριβώς τέτοιες στιγμές οφείλουμε να μην τα παρατήσουμε, να μη σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να μην μπούμε σε παθητική λογική αντιμετώπισης της κατάστασης".
 

«Ότι δυνατότητα έχουμε ως τοπική κοινωνία, πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Θέλουμε πρωτοβουλίες που θα εδραιώσουν θεσμούς και όχι πυροτεχνήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας, όπως είπε, είναι αφενός να συμβάλει στην αναζωογόνηση της καλλιτεχνικής κίνησης και παραγωγής στα Επτάνησα και αφετέρου, να προβάλει τα Επτάνησα και την Κέρκυρα στο διεθνή χώρο, προωθώντας την εικόνα τους ως τουριστικών προορισμών.

Σημειώνεται ότι καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο πανευρωπαϊκά βραβευμένος 22χρονος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος.

Στα αξιοσημείωτα επίσης ότι η βουλευτής δεν δέχθηκε καμία ερώτηση πολιτικού περιεχόμενου, ενώ τόσο κατά την άφιξη της στο χώρο της συνέντευξης όσο και κατά την αποχώρηση, υπήρχε έντονη η αστυνομική παρουσία...

Με καλά λόγια για τη νέα πολιτιστική πρωτοβουλία μίλησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννης, ο πρόεδρος του ΑΟCTA Δ. Χαρίτος, ο επιχειρηματίας Γ. Τσερεμής, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ Κ. Κιτσάκης και η ναυτιλιακή πράκτορας Κ. Αθανασ
 

2011-07-06

corfutime.gr