Ξεκίνησε πτήσεις προς και από Κέρκυρα η Ryanair

Τελετή υποδοχής για τους επιβάτες της πρώτης πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Ryanair διοργάνωσε ο Δήμος Κέρκυρας και οι τουριστικοί φορείς του τόπου.Η πρώτη πτήση έφτασε στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» προερχόμενη από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου, με 180 επιβαίνοντες, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011, στις 5.30μ.μ.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θα πραγματοποιεί δύο πτήσεις την εβδομάδα προς και από Κέρκυρα έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Κ. Μπρετάνος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γ. Χονδρογιάννης, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Δ. Χαρίτος, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Π. Μπράμος και εκπρόσωποι του τουριστικού κόσμου.

Η υποδοχή των πρώτων τουριστών της Ryanair ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Πίδακες νερού δημιούργησαν αψίδα πάνω από το αεροσκάφος, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού παρουσίασε κερκυραϊκούς χορούς, την ίδια ώρα που οι επισκέπτες δοκίμαζαν παραδοσιακά προϊόντα.

Ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής καλωσόρισε τους επισκέπτες ενώ δεν παρέλειψε να συνομιλήσει και με πολλούς από αυτούς. Στις δηλώσεις του, αμέσως μετά στους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος Κέρκυρας δήλωσε ικανοποιημένος γιατί οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος και οι τουριστικοί φορείς αποφέρουν καρπούς και ανακοίνωσε ότι στόχος είναι κάποιες πτήσεις να συνεχιστούν καθ` όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

2011-07-08

corfutime.gr