Συνέντευξη του Αντπεριφερειάρχη Κέρκυρας στο γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Ι.Ν, Χρήστος Σκούρτης, παραχώρησε συνέντευξη στο δεύτερο κρατικό κανάλι της Γερμανίας το ZDF, συνεργείο του οποίου βρίσκεται στο νησί, πραγματοποιώντας τηλεοπτικά γυρίσματα στο πλαίσιο αφιερώματος για την Κέρκυρα και τον τουρισμό.

Ο κ. Σκούρτης, μεταξύ των άλλων, τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και το βασικό «εργαλείο» για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας.

Αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις των πολιτών της Γερμανίας με την Κέρκυρα και τα Επτάνησα, τα οποία επιλέγουν κάθε χρόνο για τις διακοπές τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι Γερμανοί τουρίστες κατέχουν τη δεύτερη θέση σε αφίξεις στην Κέρκυρα και θεωρούνται πλέον από τους βασικούς επισκέπτες αυτού του τουριστικού προορισμού. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το Αχίλλειο και η αυτοκράτειρα Σίσσυ αποτελεί το συνεκτικό δεσμό της Κέρκυρας με την Αυστρία και τη Γερμανία και παράλληλα πόλο έλξης των επισκεπτών από αυτές της χώρας.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η αιρετή Περιφέρεια για τον επανασχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος και τη δημιουργία μιας νέας και ελκυστικής τουριστικής ταυτότητας για τα Ιόνια Νησιά.

Φώτο: Ο Χρήστος Σκούρτης, Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο κρατικό γερμανικό κανάλι ZDF

2011-07-21