Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα

Μπορεί να υπάρχουν πλεον μόνο καπνοί και όχι ενεργές εστίες, αλλά η Κέρκυρα όπως και η Ζάκυνθος έζησαν τραγικές ώρες με δεκάδες εστίες να ξεπηδούν ταυτόχρονα και αστυνομία και πυροσβεστικη να μιλούν για έργο εμπρηστων.
 
H έκκληση για επαγρύπνηση από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τους κατοίκους της Κέρκυρας και των Ιονίων Νησιών τα λέει όλα.
 
Για εμπρησμό μιλούν ευθέως πλέον τόσο ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και ο δήμαρχος Κέρκυρας.
 
Ο κ. Οθωνας είπε χαρακτηριστικά, ότι «υπάρχει σωρεία ενδείξεων πως εξελίσσεται προσπάθεια, μεμονωμένη, ή, μη, βάση σχεδίου, ή χωρίς σχέδιο».
 
Είπε επίσης ότι, στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, το τελευταίο διάστημα, συμβαίνει στατιστικά ασυνήθιστος αριθμός πυρκαγιών, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά.
 
Πως είναι η κατάσταση τώρα
 
Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτοι καπνοί.
 Σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές ζημιών, στάχτη έχει γίνει το πευκοδάσος στην περιοχή Κομπίτσι.
 
Στην Κέρκυρα έχουν φτάσει πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Αιτωλοακαρνανία. Από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν ξανά και εναέριες δυνάμεις (δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα).
 
Η αστυνομία, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων, ενώ παράλληλα, ζητούν και τη συνδρομή των κατοίκων στις φλεγόμενες περιοχές προκειμένου να συλληφθούν οι εμπρηστές.
 
Οι αστυνομικοί που κάνουν ελέγχους σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς για ύποπτα αυτοκίνητα ή μηχανάκια προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, ενώ στο χωριό Κυνοπιάστες, κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, εντόπισαν ένα μασούρι με σπίρτα.

newsit.gr

2011-08-03