Ακινητοποιήθηκαν ανοικτά φέρι στο λιμάνι-Ταλαιπωρία επιβατών

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε σήμερα το μεσημέρι, όσους επιβάτες έσπευσαν στο λιμάνι της Κέρκυρας, για να αναχωρήσουν για Ηγουμενίτσα καθώς φέρι ανοικτού τύπου είχαν ακινητοποιηθεί με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
 
Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο, πρόκειται για συνέχεια των ενεργειών-ερευνών για την υπόθεση έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας επιβατηγών πλοίων.

Αναλυτικά:
 
1) Ζήτησε από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την απαγόρευση του απόπλου των 16 πλοίων που κατά δήλωση του Ρωσικού Νηογνώμονα δεν είναι ενταγμένα στην κλάση του.
 
2) Κάλεσε τις Πρεσβευτικές Αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες για την επίλυση του θέματος.
 
3) Κάλεσε τον Ρωσικό Νηογνώμονα να αποστείλει άμεσα στην Ελλάδα εκπρόσωπό του ώστε να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τον εφοδιασμό των πλοίων με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά κλάσης , έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των επιβατών και της ναυσιπλοΐας, όπως και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.
 
4) Παράλληλα με τις ενέργειες που διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΝ, ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, ζήτησε από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να δώσει εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τη διενέργεια κατεπείγοντος ελέγχου σχετικά με τις συνθήκες εξουσιοδότησης και δραστηριοποίησης του Ρωσικού Νηογνώμονα στην Ελλάδα σε βάθος χρόνου, και πέραν του τριμήνου που έχει ήδη ελέγξει το Λιμενικό Σώμα και η Εισαγγελική Αρχή.

corfutime.gr

2011-09-05