Στην αντεπίθεση ο Γ. Καλούδης

Καιροσκόπους χαρακτηρίζει τόσο τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, Η. Μπεριάτο, όσο και τους συμβούλους της παράταξής του, ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γ. Καλούδης. Αφορμή για την δήλωση του κ. Καλούδη στάθηκε η ανακοίνωση του πρώτου, ο οποίος κατηγόρησε τον περιφερειάρχη και τον επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης για συμφωνία κάτω από το τραπέζι, στις εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων του συμβουλίου στη γενική συνέλευση της ΕΝ.ΠΕ.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Γ. Καλούδης το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εμείς πάντα και με συνέπεια βάζουμε πρώτα το συμφέρον των νησιών μας. Καιροσκοπούν ο κ. Μπεριάτος και οι συν αυτώ Μνημονιακοί του σύμβουλοι, που ήταν και είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Διαμαρτυρόμενος δήθεν για νέο αποκλεισμό του, ο κ. Μπεριάτος από την εκλογή των αντιπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ισχυρίζεται μεταξύ των άλλων ότι κάποιοι καιροσκοπώντας, υπονομεύουν την συναίνεση, την συλλογική επεξεργασία λύσεων και την αποτελεσματικότητα στην επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας. Ο κ. Μπεριάτος ασφαλώς και έχει μπερδέψει το ποιος καιροσκοπεί. Καιροσκοπεί λοιπόν αυτός που ψεύδεται ασύστολα όταν εμφανίζει τον Γιώργο Καλούδη να κατεβαίνει μόνος του στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ως υποψήφιος της Επτανησιακής Αναγέννησης. Η αλήθεια είναι ότι ο Γ. Καλούδης ήταν υποψήφιος όχι της παράταξής του, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Μπεριάτος, αλλά του κοινού ψηφοδελτίου με τον τίτλο «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Ιονίων Νήσων» των παρατάξεων Επτανησιακή Αναγέννηση, ΑΝΑΣΑ και Αριστερή Κίνηση Ιονίου και με υποψηφίους τους επικεφαλής των τριών παρατάξεων, Γ. Καλούδη, Θ. Γαλιατσάτο και Σ. Βλάχο!
Η αλήθεια πάντως είναι ότι η δυνατότητα να δημιουργείται κοινό ψηφοδέλτιο από δύο ή και περισσότερες παρατάξεις, δίνεται από το προεδρικό διάταγμα 74/2011 της Κυβέρνησης, με προφανή σκοπό να διεκδικούν την αντιπροσώπευσή τους στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Αν ο νόμος ήθελε να αντιπροσωπεύεται η μείζονα αντιπολίτευση, όπως απαιτεί ο κ. Μπεριάτος, ασφαλώς και θα το όριζε ρητά !
Δεν μπορεί επίσης κανείς να παραβλέψει ότι σύσσωμο το Μνημονιακό ψηφοδέλτιο Μπεριάτου, οι Καρύδης Γ., Δαγκλή Α., Βλάχος Ά., Γεωργάτος Δ., Γιαννάτος Ε.,
έχοντας προδώσει ιδεολογία, αρχές και αξίες, ανερυθρίαστα υποστηρίζουν στο περιφερειακό συμβούλιο τις πιο ακροδεξιές και αντιλαϊκές πολιτικές που γνώρισε ποτέ η νεώτερη Ελλάδα και εφαρμόζει το κόμμα του Μνημονίου, το οποίο τους έστειλε ως τοποτηρητές του στο συμβούλιο και στα οποία δίνουν καθημερινά εξετάσεις, αγαπώντας πολύ μόνον τις καρέκλες της κυβερνητικής εξουσίας και τα οφέλη της, τα οποία απέκτησαν με το σύνθημα απάτης: Υπάρχουν λεφτά! Δεν ψήφισαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ούτε το ψήφισμα να μη κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα όταν ο πολίτης δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει μαζί με το λογαριασμό του ρεύματος και το νέο χαράτσι! Είναι συνυπεύθυνοι απέναντι στον Επτανησιακό Λαό και στην ιστορία!», καταλήγει στις δηλώσεις του ο κ. Καλούδης.

2011-09-21

enimerosi.com