Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα

Ο Βήχας και ο (πολιτικός) έρωτας δεν κρύβονται..., δηλώνει κατ` αρχήν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Ηλίας Μπεριάτος, απαντώντας στην ανακοίνωση Καλούδη, που το μεσημέρι της Τετάρτης τον αποκάλεσε καιροσκόπο.

Η ανακοίνωση

(Οφειλόμενη απάντηση στην πολιτική αμετροέπεια και αυθάδεια του κ. Καλούδη)

Φαίνεται ότι τον κ. Καλούδη, τον εκνεύρισε και τον πόνεσε πολύ η αλήθεια για την συνεχιζόμενη μετεκλογική του συνεργασία με τον κ. Σπύρου ο οποίος φυσικά ευθύνεται αυτός πρωτίστως για το νέο ‘κρούσμα`. Γι` αυτή την συνεργασία μιλάμε, που είναι και η ΟΥΣΙΑ της υπόθεσης και όχι για την αριστερή στην οποία μεταθέτει πονηρά ο κ. Καλούδης τη συζήτηση κοιτώντας το γράμμα και όχι το πνεύμα της ανακοίνωσής μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια (δικηγορίστικα) ν` αγαπιόμαστε»...
Να γιατί η ανακοίνωση μας που στρέφεται ΚΥΡΙΩΣ εναντίον της παράταξης του κ. Σπύρου προκαλεί σοβαρή ταραχή στον κ. Καλούδη, ο οποίος αναλαμβάνει εργολαβικά την υπεράσπισή του, ως αυτόκλητος συνήγορος του, αποδεικνύοντας έτσι την αλήθεια των ισχυρισμών μας. Ο βήχας και ο (πολιτικός) έρωτας δεν κρύβονται, όπως δεν κρύβονται και οι τρεις ψήφοι της παράταξης του κ. Σπύρου που χωρίς αυτές η συμμαχία δεν αρκούσε να υπερβεί τις ψήφους του Ιονίου Αρχιπελάγους.

Ομολογούμε ειλικρινά (όπως το έχουμε ομολογήσει και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις) ότι αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε αυτόν τον -σύμφωνα με τα λεγόμενα του- μεγάλο δημοκράτη, τον μαχητικό επαναστάτη, τον άδολο αγωνιστή, τον όψιμο υπερασπιστή των λαϊκών μαζών και των δικαίων της Επτανήσου (που όμως ήταν απών όταν ο Α. Τρίτσης μαζί με κάποιους άλλους δημιουργούσαν την Περιφέρει Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα). Τον πολιτικό γίγαντα που μόνον αυτός έπρεπε να οριστεί υποψήφιος περιφερειάρχης διότι δεν υπήρχε άλλος, ούτε καν ισάξιος... Αυτόν που καταγγέλλει το Π. Διάταγμα των εκλογών στη Ένωση Περιφερειών αλλά εκεί που τον συμφέρει το επικαλείται... Αυτόν που παρακαλούσε (ποιόν;) και συμφωνούσε (με ποιον;) για να μπει ως βουλευτής στην ‘μνημονιακή` Βουλή αλλά του προέκυψε να γίνει αντι-μνημονιακός περιφερειακός σύμβουλος στην ‘Βουλή` της ΠΙΝ και να ταλαιπωρεί ή να ψυχαγωγεί (για μας ισχύει το δεύτερο) το Περιφερειακό Συμβούλιο με τις πολιτικές φαντασιώσεις του.

Το Ιόνιο Αρχιπέλαγος δεν συμμετέχει στις ‘άχρωμες`, ‘ανούσιες`, ‘καιροσκοπικές,` ‘υπερφίαλες` και τελικά θεατρινίστικες κοκορομαχίες του κ Καλούδη στο Π. Συμβούλιο. Μιλάμε λίγο λέγοντας πολλά και όχι πολύ λέγοντας λίγα. Γι` αυτό και στις αιτιάσεις του περί ψηφισμάτων κλπ. απαντούμε καλώντας τον κάθε πολίτη να διαβάσει ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα πρακτικά των συνεδριάσεων για να δει τις συγκεκριμένες θέσεις και τις προτάσεις του Ιονίου Αρχιπελάγους σε διάφορα θέματα και να καταλάβει ποιος φωνασκεί και λέει ασύστολα ψεύδη και ποιος είναι ο (πολιτικός) θεατρίνος του Περιφερειακού Συμβουλίου.!
Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε για περισσότερη ψυχαγωγία ...

ΥΓ. Πράγματι ο κ. Καλούδης ΔΕΝ είναι ΕΚΤΟΣ τόπου και χρόνου. Είναι και ζει από καιρό ΕΝΤΟΣ του δικού του (πολιτικού) κόσμου...
 2011-09-22

ENIMEROSI.COM