«Σβήνουν τα φώτα» στο κολυμβητήριο «Σπύρος Γιαννιώτης»

Μαύρα σύννεφα έχουν μαζευτεί πάνω από το κολυμβητήριο της Κέρκυρας αφού ο κίνδυνος να μπει λουκέτο είναι πλέον ορατός, κάτι που θα σημάνει το θάνατο του ναυταθλητισμού σε μια πόλη που ανέδειξε τον κορυφαίο σύγχρονο έλληνα κολυμβητή, τον ολυμπιονίκη Σπ. Γιαννιώτη...

Ο πρόεδρος του ΕΑΚΚ Π. Σκορδίλης, δηλώνει πως παρά τις καθημερινές οχλήσεις προς την ΓΓΑ, συναντούν «κλειστές πόρτες, καταλήψεις απεργίες» χωρίς δυστυχώς να υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη.

«Περιμένουμε ακόμα τα 30.000 ευρώ για το πετρέλαιο, δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί. Λειτουργεί μόνο η μικρή πισίνα και αυτή για λίγο καιρό ακόμα, μέχρι να τελειώσει το πετρέλαιο. Το πετρέλαιο που υπάρχει τώρα είχε διατεθεί το καλοκαίρι από την τοπική οργανωτική επιτροπή των Special Olympics», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκορδίλης, σημείωσε πως δύσκολα θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο αν δεν ξεμπλοκάρει το ζήτημα της χρηματοδότησης.

Ο Ναυσίθοος

Δραματική χαρακτήρισε την υπάρχουσα κατάσταση ο προπονητής του Ναυσίθοου Κ. Τόμπρος.

«Το κολυμβητήριο κινδυνεύει να γίνει μουσειακός χώρος. Δεν θα έχουμε πλέον συμμετοχή σε κολυμβητικές δραστηριότητες. Δεν αξίζει στο νησί μας να μην έχει κλειστό κολυμβητήριο. Οι κόποι ετών θα πάνε δυστυχώς χαμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αδιαφορία...

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε  ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΑΚΚ Μ. Ανθης, οι αρμόδιοι δεν έχουν φροντίσει να τρέξει γρήγορα η συμμετοχή του ΕΑΚΚ σε πρόγραμμα τοποθέτησης φωτοβολταικών για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί σχετικός φάκελος και το οποίο θα έλυνε μια για πάντα το ενεργειακό πρόβλημα και του κολυμβητηρίου...

corfutime.gr