Ανθρώπινο «ποτάμι οργής» και στη Κέρκυρα κατά των οικονομικών μέτρων

Tο ποτήρι της οργής ξεχείλησε...Τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης έβγαλαν, μετά από αρκετά χρόνια, χιλιάδες κερκυραίους στους δρόμους με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες στις απεργιακές συγκεντρώσεις Εργ. Κέντρου και ΠΑΜΕ να προσεγγίσουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ τα 3.500-4.000 άτομα.
 
Εκπρόσωποι κλάδων που σπάνια βλέπει κανείς σε συγκεντρώσεις όπως καθαρίστριες, ταξιτζήδες, πυροσβέστες, δικαστικοί υπάλλληλοι κ.α. έδωσαν βροντερό παρών και την απάντηση ότι η κοινωνία έχει αρχίσει να αφυπνίζεται και να αντιδρά στην επιβολή μέτρων όπως το πολυνομοσχέδιο, οι περικοπές μισθών και συντάξεων κλπ.
 
Δυναμική ήταν για μια ακόμα φορά και η συμμετοχή μαθητών.
 
«Είναι η αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στο σύγχρονο Καιάδα που μας σπρώχνουν αυτοί που ήρθαν να καταλάβουν τη χώρα με οικονομικό πόλεμο. Είναι πολιτική που αφήνει μόνο θύματα, εξαθλίωση, φτώχεια και ανεργία», δήλωσε η πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Σ. Λίβερη και πρόσθεσε πως «ο κόσμος αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι κάθε μέρα του κλέβουν τα πάντα αυτοί που υποτίθεται ήρθαν για να σώσουν τη χώρα».
 
«Η μεγαλειώδης συμμετοχή στη πορεία του ΠΑΜΕ, δείχνει το δρόμο της αντίστασης σε κυβέρνηση και τρόικα. Δε πάει άλλο ας το καταλάβουν», πρόσθεσε ο γρα μματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Σπ. Σαμοίλης.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΚΚ η συμμετοχή στο δημόσιο άγγιξε το 90% καθώς εφορίες, δήμος περιφέρεια και αποκεντρωμένη δε λειτούργησαν, ενώ στον ιδιωτικό τομέα περίπου στο 50%.
 
Καθολικά ποσοστά συμμετοχής σε ναυτεργάτες, οικοδόμους ενώ υψηλά ποσοστά κατέγραψαν δάσκαλοι-καθηγητές.
 
Κατάληψη σε Περιφ. Ενότητα

 
Υπό κατάληψη από ομαδα «Αγανακτισμένων», φοιτητών και ατόμων του «αντιεξουσιαστικού μπλοκ» βρίσκοταν μέχρι το μεσημέρι η πρωην Νομαρχία. Πληροφορίες ανέφεραν ζημιές σε γραφεία, ενώ η ΕΛ.ΑΣ που είχε διακριτική παρουσία στους γύρω δρόμους,απομάκρυνε περίπου 10 υπαλλήλους που εγκλωβίστηκαν στο κτίριο.

corfutime.gr

2011-10-20