Δύο κερκυραίοι λιμενικοί συνελήφθησαν με 60 κιλά χασίς

Εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα στο οποίο εμπλέκονται και βαθμοφόροι Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών εξαρθρώθηκε, χθες βράδυ, στη Κέρκυρα μετά από συντονισμένη επιχείρηση, μικτού κλιμακίου προσωπικού του Αρχηγείου του Λ.Σ. από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών και την Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, στην περιοχή «ΦΤΕΛΙΑ» Θεσπρωτίας και ακολούθως στις ακτές του νησιού.
 
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνεχούς παρακολούθησης και ερευνών διαπιστώθηκε, ότι στο κύκλωμα μετείχαν ενεργά δύο βαθμοφόροι (Επικελευστές Λ.Σ.) 35 και 36 ετών αντίστοιχα, υπηρετούντες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς και τρεις αλλοδαποί 35, 22 και 29 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες και έχουν συλληφθεί.
 
Η μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών γινόταν από την Αλβανία με την εισαγωγή αυτών στις ακτές Σαγιάδας Ηπείρου και στην συνέχεια στις ακτές της Κέρκυρας. Οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς συνελήφθησαν στις ακτές Σαγιάδας ενώ ένας 24χρονος αλλοδαπός που διέφυγε την σύλληψη στις Αλυκές και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν τρεις 3 σάκοι, οι οποίοι περιείχαν 56 δέματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 59,378 κιλών, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
 
Με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι συλληφθέντες βαθμοφόροι.

corfutime.gr

2011-11-03