Ο Χαβιέ Γκράθια νέος προπονητής του ΑΟ Κέρκυρα

Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ισπανό προπονητή Javier Gracia Carlos, καθώς και με τον Juan Solla (βοηθός - γυμναστής), για τους επόμενους επτά μήνες, ανακοίνωσε σήμερα η  ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, 17/11(14.00), στην αίθουσα προβολών του «Starbowl» (Αλυκές Ποταμού).

Εντός των ημερών, το νέο τεχνικό επιτελείο θα συμπληρωθεί με την ανακοίνωση του ονόματος του προπονητή τερματοφυλάκων. Ο Javier Gracia γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1970 στη Ναβάρα. Την ποδοσφαιρική του καριέρα (μέσος) την άρχισε στα τμήματα υποδομής της Αθλέτικ Μπιλμπάο, για να αγωνιστεί, στη συνέχεια, σε Λέιδα (1992- `93), Βαγιαδολίδ (1993-`95), Ρεάλ Σοσιεδάδ (1995-`99) και Βιγιαρεάλ (1999- `03).

Το 2004 άρχισε την προπονητική καριέρα του από τα τμήματα υποδομής των «Κίτρινων Υποβρυχίων» και ακολούθησαν οι Κόρδομπα, Ποντεβέδρα (Γ` Ισπανίας, δύο φορές στα μπαράζ ανόδου), Κάντιθ (ντεμπούτο στη Segunda Division) και, έως πέρσι, η β` ομάδα της Βιγιαρεάλ (επίσης Segunda Division).

Το καλοκαίρι του `11, ανέλαβε τα ηνία του Ολυυμπιακού Βόλου, τον οποίο οδήγησε σε δύο προκρίσεις στα προκριματικά του Europa League, προτού λύσει τη συνεργασία του, λόγω της γνωστής περιπέτειας της ομάδας.

2011-11-14

corfutime.gr