Στο LEADER 22 επενδυτικές προτάσεις

Την καταρχήν ένταξη είκοσι 22 επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 5.680.000 ευρώ περίπου, στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER  που διαχειρίζεται η  ANION AAE OTA στα πλαίσια του  Άξονα 4 (LEADER) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2007-2013, ανακοίνωσε σήμερα  ο Δήμαρχος Κέρκυρας και  Πρόεδρος  της ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ Γιάννης Τρεπεκλής.


Μεταξύ άλλων εντάσσεται ο εκσυγχρονισμός και η αναδιαμόρφωση του Μουσείου Καποδίστρια και του περιβάλλοντα χώρου ύψους 200.000 ευρώ.

Αμέσως μετά την εκδίκαση των ενστάσεων  από την αρμόδια επιτροπή, η Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος θα προχωρήσει στην οριστική ένταξη  των έργων στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER και στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής σε δηλώσεις  του στα ΜΜΕ, επεσήμανε τα εξής:

«Όταν κανείς προσεγγίζει τα θέματα με ρεαλιστικότητα, αξιοκρατία και πάνω από όλα τεχνοκρατικά, τα αποτελέσματα είναι ορατά. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκε ο σχεδιασμός μας για το Leader, με προϋπολογισμό περίπου 6 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε χρηματοδοτήσεις για το Μουσείο Καποδίστρια, για πολιτιστικά σωματεία και πνευματικά κέντρα. Παράλληλα χρηματοδοτούνται μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τον τουρισμό, όπως κατοικίες και οικογενειακές επιχειρήσεις. Πρόκειται για έργα που θα εξελιχθούν στην Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια.

Παράλληλα, έχουμε ήδη έτοιμο τον σχεδιασμό για ακόμη 3 εκ. ευρώ για την τουριστική προβολή, τον πολιτισμό και δράσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, η προσπάθεια είναι μεγάλη και διαρκής για διεκδίκηση των χρηματοδοτήσεων. Η  γραφειοκρατία είναι τεράστια.

Διεκπεραιώσεις προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων που θα έπρεπε να ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, δυστυχώς καθυστερούν, γιατί κάποιοι στην κεντρική εξουσία αδιαφορούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε χρήματα για τον τόπο μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες».

Στις δηλώσεις του ο δ/ντης της ΑΝΙΟΝ ΑΕ Σπύρος Νικόπουλος  σημείωσε τα εξής :

«Τα έργα που εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν διαφοροποιούν το τουριστικό μας προϊόν, γιατί δεν είναι απλώς επενδύσεις τουρισμού, αλλά συνδυάζουν τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα και τον πολιτισμό. Είναι επενδύσεις που χρειάζεται η Κέρκυρα.

Το αμέσως προσεχές διάστημα οι επενδυτές θα ενημερωθούν, έχουν δικαίωμα εντός 15 ημερών να υποβάλλουν ενστάσεις για την αξιολόγηση των φακέλων τους και αμέσως μετά γίνεται οριστική ένταξη και θα κληθούν να υπογράψουν τις συμβάσεις. Το χρονοδιάγραμμα είναι εντός του επόμενου διμήνου υπογραφή συμβάσεων και αμέσως υλοποίηση των έργων.

Βέβαια με την προϋπόθεση τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών να τρέξουν τις διαδικασίες γρήγορα και να δώσουν χρηματοδοτήσεις στους επενδυτές. Η απορρόφηση των κονδυλίων του Leader θα πρέπει να γίνει έως το τέλος του 2015».

Μη επιλέξιμες 10 προτάσεις

Επίσης από την διαδικασία αξιολόγησης κρίθηκαν ως μη επιλέξιμες  δέκα  προτάσεις.

Οι υποψήφιοι επενδυτές εφόσον το επιθυμούν έχουν δικαίωμα ένστασης κατά της απόφασης εντός αποκλειστικής προθεσμία 15 ημερών από την ημέρα παραλαβής της σχετικής απόφασης.

Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στα γραφεία της ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ Μαντζάρου 13

2ος όροφος κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

2011-12-07

corfutime.gr