Η Κέρκυρα γιορτάζει τον Άγιο της

 
Θρησκευτικές τελετές, παραδοσιακοί λουκουμάδες, χοροί και γιορτινή ατμόσφαιρα στην Κέρκυρα ενόψει της γιορτής του Αγ. Σπυρίδωνα.

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού και προστάτη του Νησιού μας. Η Μητρόπολη Κέρκυρας, ο Δήμος Κέρκυρας και φορείς έχουν εκδώσει πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12 το μεσημέρι, το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας και το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν στο Δημαρχείο Κέρκυρας (Σαν Τζιάκομο), δίνοντας γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη μας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κέρκυρας (ΔΟΠΑΠ) θα μοιράσει παραδοσιακούς λουκουμάδες, τηρώντας το έθιμο της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα.
Το Λύκειο Ελληνίδων συνεχίζει μετά το Δημαρχείο τους χορούς και τα κάλαντα σε πολλά σημεία της πόλης.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
7.15 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου
11 π.μ.: Ιερά Παράκληση του Αγίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, παρουσία των Αρχών και στρατιωτικού αγήματος, έξοδος του ιερού Σκηνώματος του Αγίου από τη λάρνακα και τοποθέτηση «στη θύρα».
6 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας και Παξών κ. Νεκταρίου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η ανάγνωση από το Συναξάρι του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ στις 11 μ.μ. θα ψαλεί, η Παράκληση και τα Εγκώμια στον Άγιο Σπυρίδωνα. Στη συνέχεια και ώρα 1 π.μ. θα ακολουθήσει ολονύκτια Αγρυπνία με Όρθρο και Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ Κέρκυρας θα μοιραστούν παραδοσιακοί λουκουμάδες. Ο Πρόεδρος της Πενταμελούς Επιτροπής των ΚΑΠΗ Κέρκυρας Αλέξανδρος Καρδαμίτσης καλεί όλους τους Κερκυραίους στην εκδήλωση.
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου:
7.45 π.μ.: Καταβασίες και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου.
6 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η ανάγνωση από το Συναξάρι του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ στις 11 μ.μ. θα ψαλεί, η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Σπυρίδωνα. Στη συνέχεια ώρα 1 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος.
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου:
8 π.μ.: Καταβασίες και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
4 μ.μ.: Ιερά Παράκληση του Αγίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, παρουσία των Αρχών, στρατιωτικού αγήματος και Φιλαρμονικών, λιτάνευση του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του Ι. Ναού και επανατοποθέτησή του στην ιερά λάρνακα του. («μπάσματα»).

2011-12-12

corfupress.com