Εξακόσιοι κάτοικοι της Κέρκυρας δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος

Περισσότερες από 600 είναι οι αιτήσεις κατοίκων της Κέρκυρας στο ειδικό γραφείο του Δήμου της Κέρκυρας, που δημιουργήθηκε για όσους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον υπάλληλο του δήμου που έχει τοποθετηθεί στο ειδικό αυτό γραφείο,
οι πολίτες πληρώνουν τους λογαριασμούς τους χωρίς σε αυτούς να συμπεριλαμβάνεται το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας.

Η διαδικασία

Η διαδικασία η οποία ακολουθείται τόσο από το συγκεκριμένο γραφείο όσο και από τις διάφορες Λαϊκές Επιτροπές που έχουν συσταθεί για αυτόν τον σκοπό, είναι η πληρωμή μέσω των αυτόματων μηχανημάτων των τραπεζών του ποσού που αντιστοιχούσε στο ρεύμα, τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ, χωρίς το τέλος.
Στην συνέχεια, καταθέτουν φωτοτυπία της απόδειξης πληρωμής και του λογαριασμού τους μαζί με φωτοτυπία της ταυτότητάς τους και υπογράφουν μια δήλωση εξουσιοδότησης στο Δήμο Κέρκυρας ότι δεν βρίσκονταν σε θέση να πληρώσουν το τέλος και εξουσιοδοτούν τον Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.

Εν αναμονή της σύστασης της επιτροπής ελέγχου των ειδικών κατηγοριών πολιτών

Την ίδια στιγμή, για το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου μετατίθεται η σύσταση της επιτροπής ελέγχου των διαφόρων ευπαθών κοινωνικών ομάδων που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Πρωτοψάλτης «πολλοί συνδημότες οι οποίοι έχουν προβλήματα αναπηρίας ή σοβαρά προβλήματα υγείας, έχουν απευθυνθεί στις ΔΟΥ όμως, δεν έχει ακόμα συσταθεί η αρμόδια επιτροπή αναπηρίας η οποία θα περιλαμβάνει έναν αστυνομικό, έναν εφοριακό και έναν κοινωνικό λειτουργό. Η αστυνομία όμως αρνήθηκε να μετάσχει στην συγκεκριμένη διαδικασία. Τελικά οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η επιτροπή θα είναι μονομελής και θα αποτελείται έναν έφορο.
Η επιτροπή αναμένεται να συσταθεί μετά τις 10 Ιανουαρίου και αφού η Εφορία λάβει την σχετική εγκύκλιο».

2011-12-22

enimerosi.com