Σταματούν χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΓΝΚ

Μείζον θέμα έχει προκύψει για την δημόσια υγεία στην Κέρκυρα μετά την εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του Προϊσταμένου χειρουργείων προς την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας σύμφωνα με την οποία από την Δευτέρα 9-1-2012 θα σταματήσουν όλα τα τακτικά χειρουργεία στο νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού (εργαλειοδοτών).

Σύμφωνα με την ίδια επιστολή ΄΄μετά από τις συνεδριάσεις του χειρουργικού τομέα και μέχρι σήμερα (3-1-2012) λύση στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης εργαλειοδοτών χειρουργείου, η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει δώσει.

Το χειρουργείο από Δευτέρα 9-1-2012 μπορεί να λειτουργήσει μόνο για επείγοντα περιστατικά των οποίων η ζωή κρίνεται άμεσα. Παρακαλώ την διοίκηση όπως προβεί σε άμεση λύση του ανώτερου προβλήματος``.

Απάντηση Διοίκησης Γενικού Νοσοκομείου

Απάντηση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τα χειρουργεία έδωσε σήμερα η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι:`` τα προγραμματισμένα χειρουργεία εκτελούνται και θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά, όπως αυτά έχουν καταρτιστεί στο πρόγραμμα του Χειρουργικού Τομέα ``.

2012-01-05

corfutime.gr