Αποφάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την μη νόμιμη μετανάστευση

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26-1-2011) υπό την προεδρία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Υποστράτηγου ΤΣΙΟΤΣΙΟΥ Δημήτριου, στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας Ταξίαρχος ΓΙΩΤΗΣ Θεοχάρης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΚΟΝΙΣΠΟΛΙΑΤΗΣ Βασίλειος, ο Διευθυντής της Γ΄ Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχος ΡΑΠΤΗΣ Σταμάτιος, ο Λιμενάρχης Κέρκυρας Πλοίαρχος ΚΟΝΤΟΜΑΡΗΣ Σπυρίδων, ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, οι Διοικητές των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης και Παλαιοκαστρίτσας και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Κέρκυρας ΒΛΑΣΣΗΣ Γεράσιμος.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκε η συντονισμένη διαχείριση, από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, της μετακίνησης των μη νόμιμων μεταναστών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό την Κέρκυρα και η στοχευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την παραμονή τους στην Κέρκυρα.

Οι αποφάσεις

o Συγκρότηση μικτού κλιμακίου αστυνομικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης και Παλαιοκαστρίτσας και λιμενικών του Λιμεναρχείου Κέρκυρας με σκοπό την αποτροπή της ανεξέλεγκτης εισόδου στην Κέρκυρα μη νόμιμων αλλοδαπών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
o Διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία για την πάταξη του παραεμπορίου από αλλοδαπούς μικροπωλητές.
o Συντονισμένη δραστηριοποίηση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) με σκοπό των εντοπισμό εγκαταλελειμμένων κατοικιών στις οποίες διαμένουν προσωρινά οι μη νόμιμοι μετανάστες.
Αντίστοιχες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Λευκάδας με σκοπό την ενιαία διαχείριση της μη νόμιμης μετανάστευσης και των προβλημάτων που απορρέουν στα Ιόνια Νησιά.

2012-01-26

enimeorsi.com