Παράσταση διαμαρτυρίας των Επαγγελματιών στο ΤΕΒΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΤΕΒΕ πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι επαγγελματίες της Κέρκυρας, επισημαίνοντας με τον τρόπο αυτό την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Νομαρχιακών Φορτηγών Δ.Χ. Κέρκυρας, ο Πανκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας «Ο Ταξιάρχης», ο Σύνδεσμος θερμοϋδραυλικών Κέρκυρας κ.α.

Οι επαγγελματίες ζήτησαν (απαίτησαν) τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους ανεξαρτήτως χρεών.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «χιλιάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται χωρίς υγειονομική κάλυψη αφού αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές και να αντέξουν στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Διεκδικούμε το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία. Απαιτούμε πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανανέωση των βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσει η υποβάθμιση και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας που φέρνει η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο για όσο διαρκεί η κρίση.

Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.

Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων.

Αποσύνδεση του ΚΤΕΟ για τους αυτοκινητιστές από τις υποχρεώσεις στον ΟΑΕΕ.

Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και των ανέλεγκτων χρήσεων.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Ή θα συμβιβαστούμε και θα αφανιστούμε ή θα αντισταθούμε διεκδικώντας το δικαίωμα στην επιβίωση».

Κείμενο: ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΤΑΛΙΔΗΣ  δημοσιογράφος της εφημερίδας "Η Κερκυραϊκή Άποψη"

2012-02-04

corfupress.gr