«Θολό τοπίο» για τον κερκυραικό τουρισμό

Απρόβλεπτο, τουλάχιστον με τις ως τώρα ενδείξεις θα είναι το 2012 για τον κερκυραικό τουρισμό. Η δυσμενής οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με τις συνεχείς πιέσεις των tour-operators για μειώσεις των τιμών προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τις τάσεις της φετινής σεζόν.Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο έρευνα βάση της οποίας η Κέρκυρα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση τιμών απ όλη τη χώρα στα ξενοδοχεία που φτάνει το 20%.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Π. Μπράμος εκτιμά ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία καταδεικύουν τη μεγάλη πτώση του τουριστικού συναλλάγματος και πρόσθεσε πως όταν σε μια 10ετία η Κέρκυρα έχασε συνολικά 1 εκατ. τουρίστες  από το εξωτερικό, σήμερα με την παρούσα κατάσταση τα μηνύματα δε μπορεί να είναι ευοίωνα.

Στο ίδιο κλίμα και ο αντιπρόεδρος της ΗΑΤΤΑ Β. Κοντός που τόνισε ότι «ο καταναλωτής περιμένει νεα μείωση των τιμών, ωστόσο  οι τιμές εκ μέρους των ξενοδόχων έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο και δε μπορούν να μειωθούν άλλο γιατί θα υπάρξει πρόβλημα ποιότητας».

 Σύνδεση με Ιταλία

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Κοντό βρίσκεται σε εξέλιξη  προσπάθεια εκ μέρους της  ΠΙΝ για να τεθεί σε νέα βάση το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης  της Κέρκυρας με την Ιταλία.
«Θα πρέπει με τη συνδρομή και του ΟΛΚΕ να μιλήσουμε με τους εφοπλιστές για μια σταθερή σύνδεση το καλοκαίρι. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη γραμμή και αντί να βλέπουμε λύσεις, βλέπουμε αποχωρήσεις πλοίων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο πνεύμα, κινήσεις θα πρέπει να γίνουν και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της Περιφέρειας.

2012-02-10

corfutime.gr