Καταστηματάρχες Κέρκυρας: Όλοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους!

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας στους καταστηματάρχες του νησιού να προχωρήσουν σε κλείσιμο των καταστημάτων τους το Σάββατο, συμμετέχοντας στις αντιδράσεις για το νέο μνημόνιο.

Η Κέρκυρα θύμιζε νεκρή πόλη αφού σύσσωμοι οι μαγαζάτορες έβαλαν λουκέτο, έστω και για μία μέρα, στα καταστήματά τους στα οποία, ούτως ή άλλως, η κίνηση έχει περιοριστεί δραματικά τόσο λόγω της κρίσης όσο και λόγω του φόβου των Κερκυραίων για την κατάσταση που θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα.
Μάλιστα, ομάδες από τος συνδικαλιστικό χώρο των εμπόρων αλλά και ομάδα στελεχών του ΠΑΜΕ, κινούμενες ξεχωριστά, απαίτησαν και από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων να κλείσουν τις επιχειρήσεις για τη χθεσινή ημέρα.
Στελέχη των συνδικαλιστικών φορέων των εμπόρων και των επαγγελματιών βρέθηκαν σε μεγάλη αλυσίδα ειδών σπιτιού και παιχνιδιών στην Εθν. Οδό Λευκίμμης και ζήτησαν από τους υπέυθυνους της επιχείρησης να σταματήσουν τη λειτουργία της, αποκλείωντας την είσοδο του καταστήματος για αρκετή ώρα.
Μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε αντίστοιχη κίνηση σε δύο υποκαταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Εθν. Οδό Παλαιοκαστρίτσας στο Σολάρι.
Οι παράγοντες των εμπόρων κάλεσαν τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες του νησιού να δώσουν μαζικό παρών σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει έξω από τη Νομαρχία, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σκέψη για επανάληψη της απόφασης για κλείσιμο των επιχειρήσεων τις επόμενες ημέρες, κάτι που, πάντως, ενδέχεται να εξεταστεί ανάλογα με τις σημερινές εξελίξεις.

2012-02-12

corfupress.gr