«Είχε συνάντηση με Τσίπρα» λένε συνεργάτες του Καλούδη

Συνεχίζονται οι επαφές του Γιώργου Καλούδη με το Συνασπισμό, με αντικείμενο τη συμμετοχή του επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Μάλιστα, οι όποιες αποφάσεις για την ενδεχόμενη συνεργασία αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει έως την πρώτη εβδομάδα του ερχόμενου μήνα.
Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Καλούδη, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βλέπει –κατά τους ίδιους- θετικά το ενδεχόμενο συνεργασίας. Ωστόσο, από την πλευρά Καλούδη, τέθηκε το αίτημα να υπάρξει συνεργασία και όχι προσχώρηση στο κόμμα και, μάλιστα, η συνεργασία αυτή να προβληθεί ως συνεργασία του Συνασπισμού στην Κέρκυρα με την Επτανησιακή Αναγέννηση, κάτι που θα αναγραφεί στα σχετικά προεκλογικά φυλλάδια του υποψήφιου που θα εκδοθούν.
Από την άλλη πλευρά, δείχνουν να έχουν παγώσει οι όποιες αρχικές συζητήσεις είχαν γίνει μεταξύ του περιφερειακού συμβούλου και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Οι επαφές έγιναν κεντρικά, χωρίς τη μεσολάβηση της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής. Άλλωστε, τα εν Κέρκυρα στελέχη δείχνουν εξαιρετικά αρνητικά στο ενδεχόμενο μίας τέτοιας συνεργασίας η οποία αν προχωρούσε –όπως είπε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος στο νησί- θα προκαλούσε την άρνηση συμμετοχής στο συνδυασμό όσων σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Απόφαση για να ληφθούν υπ΄ όψιν οι θέσεις των τοπικών οργανώσεων

Εν τω μεταξύ, το προγραμματικό πλαίσιο εν όψει των εκλογών συζήτησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του. Σύμφωνα με το πλαίσιο αυτό, οι συζητήσεις του κόμματος για τις συνεργασίες πρέπει να γίνονται σε μια προγραμματική βάση. Δεν ελήφθη καμία συγκεκριμένη απόφαση για πρόσωπα που θα ενταχθούν κεντρικά στα ψηφοδέλτια (όπως, π.χ., της Σοφίας Σακοράφα), κάτι που θα γίνει μέσα στο μήνα από την Πολιτική Γραμματεία, ένα ζήτημα που θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αποφασίστηκε ιδιαίτερα στα ψηφοδέλτια της περιφέρειας, να ληφθούν υπ` όψιν και οι προτάσεις που θα υποβάλλουν οι κατά τόπους οργανώσεις.

2012-02-20

corfupress.gr