124 «λουκέτα» στη Κέρκυρα το πρώτο δίμηνο του 2012

Δυσοίωνο προβλέπεται και το 2012 για τις κερκυραικές επιχειρήσεις αφού η παρατεταμένη οικονομική ύφεση, οδηγεί μαθηματικά στην αύξηση των λουκέτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννη, μέσα στους δύο πρώτους μήνες του έτους 124 επιχειρήσεις στη Κέρκυρα ανέστειλαν τη λειτουργία τους...

Όπως είπε, τα μέχρι τώρα δεδομένα καταδεικνύουν ότι δυστυχώς τα λουκέτα θα αυξηθούν. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν και τα επεισόδια στην Αθήνα, κυρίως στο τουρισμό αφού ο –αρμητικός-αντίκτυπος αφορά όλη την ελληνική περιφέρεια και όχι μόνο την πρωτεύουσα.

«Για να φτάσουμε στο σημείο αυτό έπρεπε να περάσει μια τριετία που δεν έγινε καμία προσπάθεια ενίσχυσης των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων από την πολιτεία με αποτέλεσμα να μη μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδά τους», τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Τέλος, κάλεσε τις τράπεζες και τη δημόσια διοίκηση να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό προς τον κερκυραίο επιχειρηματία, πριν είναι πολύ αργά.

Προτάσεις για αναπτυξιακό

Με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα για το ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για την Κέρκυρα, ο κ. Χονδρογιάννης ανέφερε ότι το Επιμελητήριο έχει τρεις προτάσεις για ένταξη έργων.

Αυτές αφορούν την ενίσχυση και προώθηση των τοπικών προιόντων σε σχέση με την επιχειρηματικότητα, η αναβάθμιση του portal του Επιμελητηρίου και η ίδρυση συνεδριακού ενημερωτικού γραφείου στη Κέρκυρα.

2012-02-28

corfutime.gr