Η κυβέρνηση ξεπουλά τον Ερημίτη με μια αγγελία για γέλια και για κλάματα!

Φιλέτο σε ειδυλλιακή τοποθεσία ξεπουλιέται όσο – όσο λόγω ανάγκης, στο Κασσιόπι Κέρκυρας. Προλάβετε πριν το προλάβει άλλος! Το αφεντικό τρελάθηκε! Πληροφορίες κ.κ. Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς - Μαξίμου ενταύθα.

Αυτή τη μορφή μάλλον θα έχει η αγγελία της κυβέρνησης για την πώληση της χαρακτηρισμένης ως απείρου φυσικού κάλλους έκτασης της περιοχής Ερημίτης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κασσιώπης στην Κέρκυρα, ακίνητο το οποίο μπαίνει πρώτο των πρώτων στη λίστα των υπό ιδιωτικοποίηση εκτάσεων που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο.


Τρέχουν να εκποιήσουν πρώτο τον Ερημίτη!

Η διαδικασία αξιοποίησης των ακινήτων του δημοσίου ξεκινά με τη διαγωνιστική διαδικασία για την εκποίηση του Ερημίτη, έκτασης εμβαδού περίπου 490 στρεμμάτων το οποίο αποτελεί σε μεγάλο μέρος του δασική έκταση και με μία μικρή φυσική λίμνη στο εσωτερικό του... Η αξιοποιήσιμη έκταση αποτιμάται από την κυβέρνηση σε περίπου 178.000 τ.μ. ενώ, last but not least όπως θα έλεγαν και οι δεκάδες Άγγλοι που έχουν ήδη ιδιοκτησίες πέριξ του χώρου, διαθέτει και μια ακτογραμμή μήκους περίπου 725 μέτρα.

Πάρτε πάρτε! Εκεί πήρε και ο Rothschild!

Οι εγκέφαλοι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν φτιάξει μία ιστοσελίδα για το πωλητήριο του Ερημίτη που θυμίζει αγγελία ενοικίασης μεζονέτας στις Χρυσές Ευκαιρίες: γλαφυρή περιγραφή, φραγκάτοι γείτονες, υπόσχεση για κάθε διευκόλυνση από τους νυν ιδιοκτήτες για να ξεπεράσουν γραφειοκρατικά και νομοθετικά εμπόδια για να το κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμα και προτάσεις για το πως θα μπορέσουν να το αξιοποιήσουν! Διαβάστε σχετικά: «Το ακίνητο είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βρίσκεται σε περιοχή της Κέρκυρας που δεν έχει μείνει ως επί το πλείστον ανεκμετάλλευτη. Με δεδομένο ότι στην περιοχή του ακινήτου βρίσκονται ιδιοκτησίες υψηλού προφίλ, όπως το κτήμα Rothschild, η δυνατότητα αξιοποίησής του και η απορρέουσα αξία θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Το ακίνητο προτείνεται για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις / υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής»

Πάρτε πάρτε! Ό,τι θέλετε, σας το κάνουμε!

Και το πιο εξωφρενικό και άηθες απ΄ όλα; «Το Ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολύνει την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ακινήτου»!
Το μόνο που δεν λέει η μικρή αγγελία είναι πως το Ελληνικό Δημόσιο θα δοκιμάσει να κάμψει την ισχυρή αντίδραση της τοπικής κοινωνίας του Κασσιωπιού και των φορέων της Κέρκυρας...

Πάρτε πάρτε! Έχει και τουρίστες, έχει και αεροδρόμιο!

Η ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης ιδιωτικής (sic) Περιουσίας του Δημοσίου* δεν σταματά εκεί: ως ένα κοινό μεσιτικό γραφείο, «προπαγανδίζει» και τα... πλεονεκτήματα της Κέρκυρας τα οποία οι κρατούντες, φαίνεται, ξέρουν μόνο να χρησιμοποιούν για να ξεπουλήσουν δημόσια περιουσία στην Κέρκυρα αλλά όχι για να ενισχύσουν και να αναβαθμίσουν υποδομές και υπηρεσίες. Λέει το Ταμείο: Ο Ερημίτης συνορεύει με τη Χερσόνησο της Κασσιόπης, στην Κέρκυρα, παραθαλάσσια έκταση που τοποθετείται 38 χλμ. βόρεια από την πόλη της Κέρκυρας, που διαθέτει και διεθνή αερολιμένα».
Και συνεχίζει: «Ο συνολικός αριθμός των ξένων τουριστών ξεπερνά τις 700.000 ετησίως. Η πλειοψηφία των τουριστών είναι Άγγλοι και ακολουθούν οι Γερμανοί και οι Ρώσοι».

Ιδού παραδείγματα μικρών αγγελιών του ελληνικού δημοσίου

Θέλετε μερικά δείγματα ακόμα για το πως χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι κυβερνώντες μέσω του «Ταμείου» (για να κάνουν ταμείο στις προσταγές της τρόικας) ορισμένα από τα προς ξεπούλημα φιλέτα του ελληνικού δημοσίου; Όλα τα παραδείγματα συμπεριλαμβάνονται στη βραχυπρόθεσμη λίστα της προς «αξιοποίηση» περιουσίας:
- Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ)
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) τελούν την κύρια ταχυδρομική υπηρεσία στην Ελληνική Αγορά έχοντας καταλάβει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και επιχειρησιακή ζωή της χώρας από το 1998. Τα ΕΛΤΑ παρέχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και είναι μέλος της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης. Οι υπηρεσίες που παρέχουν περιλαμβάνουν ταχυδρόμηση επιστολών, δεμάτων, υπηρεσία αποστολής παγκοσμίως την επόμενη ημέρα, υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, επείγουσα ταχυδρόμηση και υπηρεσία πόρτα-πόρτα.
- Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ)
Η ΕΛΠΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης και διανομής πετρελαίου στην Ελλάδα με αξιόλογη παρουσία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Λειτουργεί τρία διυλιστήρια στην νότια και βόρεια Ελλάδα που καλύπτουν περίπου το 70% της ικανότητας διύλισης της χώρας και ένα διυλιστήριο στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Ας σημειωθεί, δε ότι ο Ερημίτης είναι πρώτος στην ιστοσελίδα και μάλιστα με μεγάλη φωτογραφία, την ώρα που έπονται τα ΕΛΤΑ, τα ΕΛΠΕ αλλά και ο ΟΠΑΠ.

 
*Αλήθεια, τι σημαίνει «ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου»; Είναι κάτι διαφορετικό από τη δημόσια περιουσία;

corfupress.gr