Επαιρναν παράνομα προνοιακά επιδόματα

Μετά από σύσκεψη που είχε ο δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής - Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Αλέκο Πουλή και τον προϊστάμενο του Γραφείου Α Μιχαλά, ανακοινώθηκε ότι ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο των προνοιακών επιδομάτων σε 2.500 φακέλους διαπιστώθηκε ότι κάποιοι έπαιρναν παράνομα το επίδομα.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας, σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε , αναφέρθηκε στη προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος στην Κοινωνική πολιτική. «Από την αρχή της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη των συμπολιτών μας, που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο κ. Τρεπεκλής. «Σκοπός αυτού του ελέγχου είναι να δίνονται προνοιακά επιδόματα, σε όσους τα δικαιούνται και τα έχουν πραγματικά ανάγκη».

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμαρχος αφού συνεχάρη την αρμόδια υπηρεσία για την δουλειά που κάνει, ανακοίνωσε τη δημιουργία του κοινωνικού Παντοπωλείου. «Στην αρχή θα λειτουργήσει προσωρινά στο Δημοτικό Θέατρο μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, στην συνέχεια με τη συνεργασία του Ιατρείου, της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας και του συλλόγου Φαρμακοποιών Κέρκυρας, θα δημιουργήσουμε το Κοινωνικό Φαρμακείο».

Τέλος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε, ότι ύστερα από συνεχείς πιέσεις του Δήμου, αποδόθηκαν οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς, ύψους 550.000 ευρω.

2012-03-06

corfutime.gr