Συμμετοχή της Κέρκυρας στην Παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας Cruise Shipping 2012 στο Μαϊάμι

Στην Παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας Cruise Shipping 2012 στο Μαϊάμι συμμετείχε το λιμάνι της Κέρκυρας μαζί με τα άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας στο περίπτερο που οργάνωσε ο ΕΟΤ.

Είναι η πρώτη φορά που η Κέρκυρα, τέταρτο λιμάνι της χώρας από άποψη αφίξεων κρουαζιεροπλοίων, μετέχει στην έκθεση αυτή στην οποία μετέχουν σχεδόν το σύνολο των λιμανιών του κόσμου που είναι ή επιδιώκουν να είναι προορισμοί κρουαζιεροπλοίων.

Από Ελληνικής πλευράς εκτός από την Κέρκυρα μετείχαν τα λιμάνια Πειραιά, Πάτρας, Ηρακλείου, Χανιών, Βόλου, Ηγουμενίτσας, Αργοστολίου και Καβάλας.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ Σ. Βλάχος είχε επαφές με ανώτερα στελέχη των μεγάλων εταιρειών κρουαζιεροπλοίων σε μια προσπάθεια να επιδιώξει αύξηση των επισκέψεων για το 2013, ή και να ανατρέψει προβλεπόμενη μείωση των επισκέψεων από κάποιες εταιρείες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας προγραμματίζουν με ορίζοντα δύο ετών δηλαδή ήδη έχουν καταρτίσει το πρόγραμμα των επισκέψεων του 2013.

Μεταξύ των επαφών που είχε ο κ. Βλάχος σημαντικότερες ήταν με τον πρόεδρο Ρ. Σασσο και στελέχη της MSC Cruises που είναι και η μεγαλύτερη από άποψη επισκεπτών στην Κέρκυρα εταιρεία, με τον Τζ. Τερτσεκ και στελέχη της ομάδας Royal Carribean, Celebrity Cruises και Azamara Club Cruises μεταξύ των οποίων και τον Αρχικαπετάνιο της εταιρείας Κερκυραίοκ. Ζήση Κοσκινά και με την Διευθύντρια της Club Med Cruises κα Άννα Σορατ.

Σημαντική συμβολή στην προώθηση της Κέρκυρας αλλά και όλου του Ιονίου είχε ο Ζακυνθινός κ. Δημήτριος Κάπαρης, παλαιό στέλεχος με εμπειρία 25 ετών σε εταιρείες κρουαζιέρας με πολλές γνωριμίες στον τομέα.

2012-03-17

corfutime.gr