Λίγα ξενοδοχεία ανοιχτά την περίοδο του Πάσχα

Προβληματισμός διακατέχει τους τουριστικούς φορείς του τόπου για την κίνηση ενόψει Πάσχα, αφού σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, λίγες ξενοδοχειακές μονάδες θα είναι ανοικτές.

Ο αντιπρόεδρος της ΗΑΤΤ Β. Κοντός εκτιμά ότι, το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν ο εσωτερικός τουρισμός την συγκεκριμένη περίοδο μπορεί να φτάσει στα επίπεδα ακόμη και του 2011 με δεδομένη την υφιστάμενη κρίση.

«Από τις προκρατήσεις διαφαίνεται μια προοπτική από την Βόρειο Ελλάδα,ωστόσο μένει να δούμε αν θα γίνει η τελική αγορά των πακέτων. Έχουμε και ως ΗΑΤΤΑ προσπαθήσει να αναδείξουμε την μοναδικότητα του κερκυραϊκού Πάσχα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, παραμένει πάντα η αβεβαιότητα με την γερμανική αγορά, που συνεχίζει να έχει μειωμένες προκρατήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, θα πρέπει να πείσουμε ότι είμαστε ένας ασφαλής και ιδανικός τουριστικός προορισμός.

Στο μεταξύ, μετά από συνάντηση με τον υπ. Τουρισμού θα γίνει προσπάθεια στους μήνες αιχμής να καθιερωθεί απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων με την Ιταλία, ενώ θα πρέπει να συνεχιστούν σε κάθε περίπτωση, οι ενέργειες πίεσης προς την πολιτεία για επαναφορά λειτουργίας των υδροπλάνων.
 

2012-03-23

corfutime.gr