Δεν καταργούνται οι αντιδημαρχίες των μικρών νησιών

Δεν καταργούνται τελικά οι αντιδημαρχίες των μικρών νησιών, αφού αποσύρθηκε η επίμαχη ρύθμιση που προωθούσε η κυβέρνηση, εξέλιξη θετική και για τα διαπόντια νησιά. Αυτό ανακοίνωσαν  σήμερα με φανερή ικανοποίηση οι αντιδήμαρχοι Οθωνών Τ. Κασσίμης (φωτο) και Μαθρακίου Σπ. Αργυρός.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κασσίμη ο ίδιος και οι συνάδελφοί του αντιδήμαρχοι απ όλα τα μικρά νησιά, είχαν από την αρχή προσπαθήσει να πιέσουν με κάθε τρόπο ώστε να μην ισχύσει το συγκεκριμένο μέτρο με επιτυχή τελικά κατάληξη.
 
«Ικανοποίηση και δικαίωση» αποτελεί η συγκεκριμένη εξέλιξη σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μαθρακίου Σπ. Αργυρό (φωτ0). Όπως είπε καθοριστική ήταν και η συμβολή του βουλευτή Ν.Δένδια αίσια κατάληξη του θέματος, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια τόσο του δημάρχου Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή όσο και του βουλευτή Μπ. Χαραλάμπους.
 
Προβλημάτων... συνέχεια

 
Παρά την ευνοϊκή κατάληξη στο θέμα των αντιδημάρχων των μικρών νησιών τα προβλήματα στα διαπόντια παραμένουν.
 
Κυρίαρχο αναδεικνύεται το συγκοινωνιακό, ενώ στο Μαθράκι κατά τον αντιδήμαρχο, πρόβλημα υπάρχει ακόμα με το λιμάνι, λόγω των φυκιών. Από την άλλη, το νησί παραμένει για καιρό χωρίς γιατρό με ότι αυτό συνεπάγεται.
 
Στους Οθωνούς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κασσίμης, αν και υπάρχει ασθενοφόρο, δωρεά από την κλινική «Α. Μάστορας», γραφειοκρατικά εμπόδια δεν επιτρέπουν ακόμα την παραλαβή του.
 
Η κατάσταση αυτή παραμένει χωρίς λύση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο...
 
Στα θετικά καταγράφεται η πρόσφατη απόφαση του Π.Σ. Ιονίων Νήσων για την προμήθεια φωτοσημαντήρων για το λιμάνι Οθωνών.

corfutime.gr

2012-04-04