Κέρκυρα-Βενετία

Δεν θα μείνει χωρίς θαλάσσια σύνδεση με τη Βενετία η Κέρκυρα, αφού μετά την αποχώρηση των Μινωικών Γραμμών από το δρομολόγιο, αναλαμβάνει η ΑΝΕΚ LINES. Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Κέρκυρας, η κρητική εταιρία έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για να δρομολογήσει τα πλοία «Κρήτη Ι» και «Κρήτη ΙΙ» στη γραμμή Πάτρας - Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Βενετίας από τις 3 Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου.
Τα πλοία, έρχονται να αναπληρώσουν ουσιαστικά την «απώλεια» της διακοπής της σύνδεσης ανάλογου δρομολογίου άλλης εταιρίας που συνέδεε την Κέρκυρα με τη Βενετία.
Ας σημειωθεί πως στην ιστοσελίδα των Μινωικών Γραμμών εξακολουθεί και υπάρχει η ενότητα του δρομολογίου της Βενετίας με την Κέρκυρα να συμπεριλαμβάνεται και τη σημείωση ότι το εν λόγω δρομολόγιο δεν είναι διαθέσιμο προσωρινά. Άλλωστε, η Minoan έχει εγκαινιάσει συνεργασία με την ιταλική εταιρία Grimaldi η οποία δρομολογεί εντός των επομένων εβδομάδων γραμμή που θα συνδέει την Κέρκυρα με το Μπρίντιζι

2012-04-05

enimerosi.com