Επιστολή Καλούδη σε Τσίπρα: Ευχαριστώ, αλλά δεν θέλω πια να είμαι υποψήφιος

Επιστολή στον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα απέστειλε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Καλούδης, με την οποία του δηλώνει ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Κέρκυρας του κόμματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CorfuPress.com, η επιστολή εστάλη σήμερα το πρωί, μερικές ώρες πριν τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ, με τον επικεφαλής της παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση να βάλλει κατά πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος στην Κέρκυρα για απολίτικη στάση και προσωπικές επιθέσεις που δεν έχουν σχέση με κριτική και διάλογο σε πολιτικές θέσεις και απόψεις αλλά έχουν άλλα κίνητρα.
Την επιστολή του ο κ. Καλούδης κοινοποίησε στον υπεύθυνο του κόμματος για την Κέρκυρα κ. Βίτσο, στους Π. Κουρουπλή, Α. Κοτσακά και Α. Μητρόπουλο με τους οποίους έγιναν οι κεντρικές συζητήσεις για την ευρύτερη κεντροαριστερή συνεργασία με την κάθοδο σε ένα κοινό ψηψοφέλτιο, αλλά και στον γραμματέα της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Τόμπρο.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή του, ο Γ. Καλούδης αναφέρει ότι η πλειοψηφία της νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα, σε αντίθεση με τη βάση, δεν σέβεται ούτε πειθαρχεί στην κεντρική πολιτική γραμμή που πρεσβεύει τις συνεργασίες: «Υπό τις προϋποθέσεις αυτές δεν μπορεί να καλυφθεί ο κρίσιμος κεντροαριστερός χώρος που εκφράζει τη μικρή και τη μεσαία τάξη, χώρος που σήμερα δεν εκφράζεται πολιτικά».
Κατά τον κ. Καλούδη, η πλειοψηφία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ενεργώντας απολίτικα με ανακοινώσεις επί προσωπικών ζητημάτων χωρίς να αναφερθεί στα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, απέρριψε τη συνεργασία αρνούμενη να λάβει οποιαδήποτε θέση σε θέματα τα οποία το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε θέσει σε επιστολή του. Θέματα που έχουν να κάνουν με την πρόταση για συντακτική εθνοσυνέλευση, για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 100 και εκλογή δύο γερουσιαστών ανά νομό για να υπάρχει ισόρροπη εκπροσώπηση της χώρας, για νομοθεσία που να προβλέπει τη δήμευση των περιουσιών των κλεφτών, για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας αλλά και για Επτανησιακά θέματα όπως θέσπιση συντελεστή ΦΠΑ 5% όπως και στα νησιά του Αιγαίου, το 60% των φόρων να παραμένουν στα νησιά, αποκεντρωμένη διοίκηση Επτανήσων με έδρα την Κέρκυρα, καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση των νησιών με Αθήνα και Θεσσαλονίκη κ.α.
«Αφού δεν απάντησαν επί όλων αυτών και δεν έχουν πάρει θέσει ούτε θετική ούτε αρνητική, καθώς δρουν απολίτικα, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις οποιασδήποτε συνεργασίας», υπογραμμίζει ο κ. Καλούδης ο οποίος κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της συνεργασίας ευχαριστώντας την ηγεσία του κόμματος και επιρρίπτοντας τις αποκλειστικές ευθύνες στα εν Κέρκυρα στελέχη και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
  2012-04-10

corfupres..gr