Έξαρση των κρατήσεων από τη βρετανική αγορά

Το ζεστό καλοκαίρι και το... φθηνό ευρώ οδηγούν σε ρεκόρ βρετανικών κρατήσεων στην Ελλάδα. “Απίστευτα προσιτό να ταξιδέψει κανείς σε προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κρήτη” τονίζουν.


“Δεν τους αποτρέπει η πολιτική αναταραχή”
Οι βρετανοί τουρίστες δεν αποτρέπονται από την πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, καθώς έχει εκδηλωθεί μια απότομη αύξηση των κρατήσεων, που δηλώνει ότι οι ταξιδιώτες αναζητούν τις καλοκαιρινές διακοπές στη χώρα μας, αναφέρει η εταιρεία Holiday Hypermarket.

Για παράδειγμα το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου του 2012, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ζακύνθου κατατάσσεται στο top 10 για τους πελάτες της εταιρείας, ιδίως εκείνων που πετούν από το Γκάτγουικ, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ.

Αύξηση 33% λόγω (;) ισοτιμίας
Τα στοιχεία αυτά συμφωνούν με μια πρόσφατη έρευνα της Travelex, που αναφέρει ότι οι all-inclusive διακοπές αυξήθηκαν κατά 33% προς τα τέλη Μαΐου, γεγονός που ίσως και να οφείλεται εν μέρει, στην ενίσχυση της στερλίνας έναντι του ευρώ.

Το Μάιο, τα ανταλλακτήρια πωλούσαν συνάλλαγμα σε τιμή 1.2 ευρώ/στερλίνα, το οποίο είναι ρεκόρ της τελευταίας τριετίας.

Ελαφρώς ανήσυχοι, αλλά δεν ακυρώνουν
Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες της έρευνας της Holiday Hypermarket, τώρα, δήλωσαν ότι δε θα αλλάξουν τα σχέδια των διακοπών τους ότι και να συμβεί με την Ελλάδα, ενώ μόλις το 2% προχώρησαν σε ακυρώσεις προκρατήσεων του ταξιδιού προς τη χώρα.

Η πλειονότητα ανέφερε ότι αισθάνονται ελαφρώς ανήσυχοι, με την πολιτική αναταραχη στην Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι έως και τέσσερα εκατομμύρια Βρετανοί θα πάνε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αριθμός διπλάσιος από το μέσο όρο.

“Πολύ προσιτή η prime της Ευρωζώνης”
Ο Calum MacDonald, Marketing Manager, της Holiday Hypermarket σχολίασε χαρακτηριστικά: “Είναι απίστευτα προσιτό αυτή τη στιγμή να ταξιδέψει κανείς στην Ευρωζώνη κι αυτό περιλαμβάνει prime προορισμούς, όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κρήτη που δεν επηρεάζονται άμεσα από το πρόβλημα στην Αθήνα.

Ενώ η οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αλλάζει, η τουριστική της ελκυστικότητα παραμένει, καθιστώντας την τον Νο 1 προορισμό για τους ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν ένα καλοκαιρινό ταξίδι”.

Πηγή: Εφημερίδα ΑΠΟΨΗ
Από corfupress.gr

2012-06-20