Διαφωνεί η Διοικούσα με την υπαγωγή στην Πάτρα

Με ανακοίνωση της η Δ.Ε. του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδος, τονίζει πως θα καταβάλλει προσπάθειες ώστε να διατηρηθεί η αυτονομία του Ιδρύματος, θεωρεί θετικό όμως το γεγονός οτι η Ακαδημαϊκή παρουσία στο Αγρίνιο συνεχίζεται

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοικούσας:

"Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, που ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη 31/1/2013, από τον Υπουργό Παιδείας, επιφέρει σημαντική αλλαγή στο διοικητικό πλαίσιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, καθώς προτείνει τη συγχώνευσή του με το Πανεπιστήμιο Πατρών σε ένα ενιαίο ίδρυμα, ονομαζόμενο Πανεπιστήμιο Πάτρας-Δυτικής Ελλάδας.

Η πρόταση του Υπουργείου για παραμονή και λειτουργία των υπαρχόντων Τμημάτων στο Αγρίνιο, αναδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αναγκαιότητα διατήρησης της ακαδημαϊκής δραστηριότητας στην περιοχή, καθώς και την σημασία της αυξανόμενης σύνδεσης του Πανεπιστημίου με τη τοπική κοινωνία και την περιφερειακή και εθνική οικονομία.

Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Η ιστορία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και η σημαντική πρόοδος του Ιδρύματος τα τελευταία έτη αποδεικνύει ότι η αυτονομία του αποτελεί βασικό στοιχείο της ανάπτυξης της ακαδημαϊκής δραστηριότητας στο Αγρίνιο και εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω γόνιμη και δημιουργική ανάπτυξή του.

Στην κατεύθυνση αυτή, της αυτόνομης λειτουργίας του Πανεπιστημίου, η Διοικούσα Επιτροπή θα υποβάλει τις προτάσεις της στο πλαίσιο της διαβούλευσης και καλεί τους φορείς και τους εκπροσώπους του νομού και της περιφέρειας να συνδράμουν την προσπάθεια για την υιοθέτηση του σχεδίου που έχει εκπονηθεί και υποβληθεί ήδη στο Υπουργείο Παιδείας από τις αρχές Δεκεμβρίου 2012.

Σε κάθε περίπτωση, η βέβαιη συνέχεια της ακαδημαϊκής δραστηριότητας στο Αγρίνιο και η αυξανόμενη επιρροή της σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο αποτελούν στέρεη βάση για την ανάπτυξη της περιοχής.

2013-02-01

agriniopress.gr