Δολοφονία γυναίκας από τον ανήλικο γιο της σοκάρει το Αγρίνιο

Σοκάρει το Αγρίνιο η είδηση πως μαθητής σκότωσε για ασήμαντη αφορμή τη μητέρα του. Η δολοφονία της άτυχης 51χρονης γυναίκας έγινε στις 2:15 τα ξημερώματα στην οδό Ιωνίας του Αγίου Κωνσταντίνου.

Μαθητής 3ης Λυκείου σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr χρησιμοποιώντας  το κουζινομάχαιρο μαχαίρωσε τρεις φορές και συγκεκριμένα στο στήθος, στον αντίχειρα και στην ωμοπλάτη- τη μητέρα του ενόσω ο πατέρας κοιμόνταν στο διπλανό δωμάτιο. Οι μαχαιριές επέφεραν τον ακαριαίο θάνατο της 51χρονης και στο  Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε πιστοποιήθηκε ο θάνατός της.

Ο 17χρονος μαθητής συνελήφθη και το άγριο φονικό το προκάλεσε  γιατί , όπως ανέφερε, η μητέρα του του έκανε παρατήρηση ζητώντας του  να κλείσει την τηλεόραση και να πέσει για ύπνο. Η έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του φονικού γίνεται από την Αστυνομία ενώ το πτώμα της 51χρονης στάλθηκε στην Πάτρα για νεκροψία-νεκροτομή .

Συγκλονισμένη από το έγκλημα η γειτονιά στην οδό Ιωνίας



Μεγάλο το σοκ για την τοπική κοινωνία, από την είδηση της δολοφονίας 51χρονης από τον 17χρονο γιο της. Tι λένε οι γειτονες της οικογένειας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης μαθητής, βρίσκονταν σε περίοδο πανελληνίων εξετάσεων, με τους δύο γονείς του να είναι εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα. Η άτυχη μητέρα ήταν δασκάλα στο επάγγελμα, σε σχολειο του Αγίου Κωνσταντίνου ενώ ο πατέρας του παιδιού καθηγητής σε λύκειο του Αγρινίου. Ο δε μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, εόναι φοιτητής Ιατρικης στο εξωτερτικό, με υποτροφία, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr. Η οικογένεια περιγράφεται ως ησυχη, ευγενική και αγαπητή στην γειτονιά.

Οι γείτονες επίσης περιγράφουν τον ανήλικο δράστη ως κλειστό χαρακτήρα, χωρίς έντονη κοινωνική ζωή και ιδαιτερες παρέες, με κύριες ασχολίες του τα παιχνίδια στον υπολογιστή και την τηλεόραση. Ο 17χρονος έδινε πανελλαδικές εξετάσεις και όπως όλα δείχνουν μια παρατήρηση της μητέρας του για να κλείσει την τηλεόραση, αφού σήμερα έδινε μάθημα, ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει στο πρωτοφανές αυτό έγκλημα. Ο δράστης δεν αποκλείεται να βρίσκονταν σε μεγάλη ψυχολογική πίεση και η παρατήρηση της μάνας, ίσως να ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι…

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης, πιθανώς απο την μεγαλη πίεση των εξετάσεων άρχισε να σπάει αντικείμενα , με αποτελεσμα να ξυπνήσει η μητέρα του, με την οποία ειχε καυγά, προτού την μαχαιρώσει.

Το έγκλημα, όπως ειναι φυσιολογικό έχει συγκλονίσει και την εκπαιδευτική κοινότητα αφού τόσο το θύμα όσο και ο συζυγός και πατέρας του δράστη είναι εκπαιδευτικοί, γνωστοί στο Αγρίνιο.
Η δολοφονια έγινε αμέσως αντιληπτή απο τον πατερα του δράστη, που ξύπνησε μολις άκουσε τη φασαρία και βρήκε τη γυναίκα σε μια λίμνη αίματος, ενώ πριν ενημερωθεί η Αστυνομια εκει βρεθηκαν και συγγενεις που διαμένουν  στο διόρωφο σπίτι όπου έγινε το φονικό.
Μόλις έφτασε η Αστυνομία, προχώρησε αμέσως στην σύλληψη του ανήλικου δράστη, που κρατειται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και έχει ομολογήσει την πράξη του.


Έλαβε προθεσμία για την Δευτέρα ο 17χρονος



Στον αρμόδιο εισαγγελέα Αγρίνιου οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα ο 17χρονος μαθητής που τα ξημερώματα δολοφόνησε την μητέρα του μετά από διαπληκτισμό που είχε μαζί της.

Ο ανήλικος έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Δευτέρα , ενώ όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν συγκλίνουν στο γεγονός ότι το άγχος των εξετάσεων σε συνδυασμό με τον εσωστρεφή χαρακτήρα του δράστη είναι τα αίτια του στυγερού εγκλήματος που έχει αφήσει άφωνη την τοπική κοινωνία .

Ο νεαρός είναι μαθητής του 4ου ενιαίου λυκείου και όλοι όσοι τον γνωρίζουν τον περιγράφουν ως έναν πολύ κλειστό χαρακτήρα, που δεν έκανε με σχεδόν κανέναν συμμαθητή του παρέα. Χαρακτηριστικά λενε πως στα διαλλείματα προτιμούσε να κάθεται μόνος του στα παγκάκια του σχολείου και δεν είναι γνωστό εαν αυτη η συμπεριφορά του ειχε απασχολήσει τους οικείους του.

Είναι αξιοσημείωτο πως σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr ο 17χρονος υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο την Δευτέρα την ώρα που εξετάζονταν στο μάθημα των μαθηματικών. Πιθανολογείται ότι το γεγονός ότι δεν έγραψε καλά στα μαθηματικά του φόρτισε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο  εφιαλτικό αυτό ξέσπασμα σήμερα τα ξημερώματα.

Η ψυχολογική του κατάσταση είναι πολύ κακή και εμφανιζόμενος στο εισαγγελέα φάνηκε να μην έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τι έκανε.

2013-05-23

agriniopress.gr