Νέα συνάντηση για την πρόοδο των εργασιών στην Ιόνια Οδό

sΣυνάντηση για την πρόοδο των εργασιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κατασκευή της Ιόνιας Οδού πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 12 Νοεμβρίου  στο εργοτάξιο στην περιοχή του Ευήνου στην Αιτωλοακαρνανία.

Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υποδομών  Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ), των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκου Υφαντή, Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα και στελεχών της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και εκπροσώπων της εταιρίας από την κατασκευάστρια κοινοπραξία.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πορεία κατασκευής των έργων στην Ιόνια Οδό και στα συνοδά έργα που κατασκευάζονται στο πλαίσιο της Σύμβασης Παραχώρησης. Τέθηκαν όλα τα ζητήματα επί τάπητος, συμπεριλαμβανομένων και των εξελίξεων στις αρχαιολογικές έρευνες αλλά και το ζήτημα των απαλλοτριώσεων.

Στα επί μέρους και ειδικά θέματα, δε, που άπτονται των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων και εξαιρετική συνεργασία που επέφερε την άμεση επίλυση όλων των ζητημάτων που τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός των τριών Αντιπεριφερειαρχών, οι Ζήσιμος Καρβούνης, Προϊστάμενος ΥΠΟΜΕΔΙ, Γ. Μέγκας, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ, Χρήστος Καραγιάννης, Διευθυντής Τεχνικών Έργων, Νικόλαος Κατριβέσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Γιάννης Τέγας, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Ειρήνη Καραθανάση, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Νικόλαος Μάσικας, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αναστασία Κωνσταντοπούλου, Κωνσταντίνος Μπουτόπουλος μηχανικός Κατασκευής, Ηλίας Χουχουρέλος εργοταξιάρχης ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και Μιχάλης Γουρζής Τεχνικός Διευθυντής ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

agriniopress.gr

2014-11-13