Αισιόδοξη η Ντόρα.


Προνομιακή για το κόμμα της χαρακτήρισε την Αιτωλ/νία η Ντόρα Μπακογιάννη, θεωρώντας βέβαια την βουλευτική έδρα. Μίλησε για συνεργασίες, κρίση, επικαιρότητα και «κάρφωσε» τους τοπικούς πολιτικούς.

Συνεχίζει και αύριο την περιοδεία της στην Αιτωλ/νία η Ντόρα Μπακογιάννη, που σήμερα επισκέφθηκε την Ναύπακτο και το Αγρίνιο. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας το μεσημέρι συναντήθηκε με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας, ενώ μίλησε και στα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας της ΔΗΣΥ στη Ναύπακτο.
Ακολούθησαν συνεντεύξεις και συναντήσεις στο Αγρίνιο, οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή (δημαρχείο, Επιμελητήριο), ενώ η διήμερη περιοδεία θα κλείσει με επίσκεψη στο Μεσολόγγι (δήμαρχο, «Παναγία Ελεούσα», Μητροπολίτη, «Διέξοδο»)
Στο Αγρίνιο, η κ. Μπακογιάννη παραχώρησε συνέντευξη τύπου , όπου και χαρακτήρισε την Δημοκρατική Συμμαχία «σοβαρή πολιτική δύναμη» ενώ δεν έκρυψε την χαρά της που βρίσκεται σε έναν νομό, όπου γνωρίζει πως έχει δύναμη, κάτι που φάνηκε άλλωστε και στις προεδρικές εκλογές στη ΝΔ.
Ανακοίνωσε ακόμη πως στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα παρουσιαστεί επιμέρους πρόγραμμα της ΔΗΣΥ για την Αιτωλ/νία, ενώ διαβεβαίωσε πως το τοπικό ψηφοδέλτιο του κόμματος, θα κάνει υπερήφανους τους Αιτωλ/νες. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε πρόσωπα της εμβέλειας και του κύρους του νομού σας», είπε χαρακτηριστικά, θεωρώντας βέβαιη την βουλευτική έδρα στην Αιτωλοακαρνανία.
Τόνισε επίσης πως είναι δεδομένη η αυτόνομη κάθοδος του κόμματος της στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, «στο πλαίσιο όμως του προγραμματικού μας λόγου» όπως ξεκαθάρισε.
Για την κρίση, χαρακτήρισε άδικο να μαστίζεται ο ιδιωτικός τομέας και την ίδια στιγμή να συνεχίζει ανέγγιχτος ο ευρύτερος δημόσιος τομέας. «Όλες οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, πήγαν για να καλυφθεί μόνο το έλλειμμα του ΟΣΕ» σημείωσε παραθέτοντας μια σειρά προτάσεων περικοπών στο Δημόσιο.
Στη συνέχεια μιλώντας για την Αιτωλ/νία, την χαρακτήρισε «μικρογραφία της Ελλάδας», σημειώνοντας πως πρέπει να αλλάξουν πολλά. «Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, θέλει το κατάλληλο περιβάλλον, οικονομικό, φορολογικό, με ιεράρχηση στόχων. Αυτό δεν έγινε ποτέ» είπε η κ. Μπακογιάννη.
Για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε. η πρ. Υπουργός τόνισε πως και ή ίδια θα στηρίξει τις Ελληνικές θέσεις με προσωπικές παρεμβάσεις, συμπληρώνοντας πως πλην του ΚΚΕ «όλοι λίγο έως πολύ συμφωνούμε»
Δήλωσε υπέρ των Επιτροπών ελέγχων σε μια σειρά ζητημάτων, όπως την Υγεία και τα υποβρύχια, λέγοντας ακόμη πως η έξοδος από την κρίση πρέπει να είναι «Ευρωπαϊκός τρόπος» σε τρία σημεία, με την επαναφορά ομολόγων, την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και την μείωση των επιτοκίων.
«Θα βγούμε από την κρίση αλλά χρειάζεται ΤΩΡΑ μείωση των ελλειμμάτων εάν αλλάξει το αδηφάγο κράτος και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός θα πετύχουμε εξισορρόπηση εσόδων και εξόδων. Πιστεύω ότι έτσι θα βγούμε από την κρίση σε 2-3 χρόνια»
Ακόμη, ως προς την εξωτερική πολιτική, δήλωσε περήφανη για τις διαπραγματεύσεις που ή ίδια έκανε ώστε να τεθούν «κόκκινες γραμμές», ενώ η απάντησή της σχετικά με το αίτημα του Αγρινίου για το Πανεπιστήμιο, σε σύγκριση με την Κρήτη που έχει πετύχει πολλά, η Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν αφοπλιστική: «Η Κρήτη χει μαχητικότερους πολιτικούς όπως φαίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

agriniopress.gr